Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Jubileu 30 de ani Kolping Moldova

Sâmbătă, 3 decembrie, 2022, la Iași, într-un cadru festiv, dar simplu, am celebrat 30 de ani de viață a Asociației Kolping în Moldova, 30 de ani de credință, de formare, de sprijin, de dispunere, de întrajutorare, de comunitate, de familie.

Ne-au fost alături PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, PS Petru Gherghel, episcop emerit, pr. Ștefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova, pr. Bernadin Farțade, sprijin și colaborator al asociației noastre din primii ani de existență, dar și mulți alți părinți care ne sunt alături într-un fel sau altul. Le mulțumim tuturor pentru că, împreună, ne-am simțit o mare familie.

Sărbătoarea a început în aula "Anton Durcovici", în acorduri de chitară aduse la viață de o talentată tânără voluntară din Oituz, Ana Maria Osoloș. Membri și voluntari ai asociației veniți din Bacău, Bârlad, Oituz și Ploscuțeni s-au bucurat de cuvintele pline de inspirație, de încurajare și de apreciere venite din partea pr. Alois Moraru, care a reușit să contureze viața și munca Fericitului Adolph Kolping, fondatorul asociației noastre, printr-un scurt istoric, dar și din partea PS Petru Sescu și a PS Petru Gherghel, care au evidențiat importanța laicilor în societate și în Biserică.

Mesaje încurajatoare au venit și din partea Kolping România, dar și prin video din partea partenerilor noștri din Organizația Kolping Münster (Germania).

Pr. Bernadin Farțade a adus în atenție problemele care, dificil de depășit la început de drum, s-au convertit în pietre de temelie pentru asociația noastră, arătându-ne semnele timpului pe care trebuie să le urmăm, așa cum ne îndemna și Fericitul Adolph Kolping.

Așa cum se cuvenea, am adus mulțumire lui Dumnezeu pentru experiența de 30 de ani prin participarea la Sfânta Liturghie celebrată de către PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, în Catedrala "Adormirea Maicii Domnului", celebrare care ne-a amintit de apostolatul fiecăruia în parte, apostolat pe care trebuie să-l onorăm prin faptele și alegerile noastre în Biserică și în comunitate. În aceeași catedrală, sufletele ne-au fost și mai mult înălțate de sunetele orgii, ale violoncelului și ale oboiului care au prins viață sub degetele inspirate ale tinerilor instrumentiști conduși de pr. Robert Râtan. Le mulțumim pentru muzica minunată, sensibilă și plină de viață.

Sărbătoarea a culminat cu o agapă frățească pregătită de gospodinele Familiei Kolping din Oituz, moment în cadrul căruia dialogurile s-au împletit cu amintirile, creând astfel legătura de familie care ne unește și ne impulsionează de fiecare dată.

Tinerii reprezintă siguranța unui mâine mai uman, spunea Fericitul Adolph Kolping, de aceea vrem să mulțumim voluntarilor care dau din timpul lor, din priceperea și din iscusința lor, asigurându-i de sprijinul și încurajarea noastră.

Dorim să amintim neîncetat implicarea plină de energie și de optimism a pr. Alfred Weiss care a dat viață asociației și încrederea investită în oameni. Dumnezeu să-l fericească răsplătindu-i dorința nestăvilită de a face bine și de a vedea Familii Kolping implicate și entuziaste în Dieceza de Iași și în toată România!

Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte pentru fiecare mână, pentru fiecare gând, pentru fiecare cuvânt și pentru fiecare faptă. Dumnezeu să ne răsplătească tuturor și să nea stea mereu alături, chiar și atunci când pietrele pe care dorim să construim nu sunt cele mai potrivite pentru o temelie solidă.

Spor în toate tuturor și un Advent binecuvântat!

Monica Benedic
președinte Asociația Kolping Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 decembrie: Iași: Jubileu 30 de ani Kolping Moldova


 

lecturi: 653.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat