Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Copii împreună sărbătorind Ziua Națională

Bucuria de a fi din nou împreună! Așa am putea numi momentele minunate petrecute în Grădinița cu Program Normal "Sfânta Ana" din Săbăoani în data de 28 noiembrie 2022. Ceea ce ne-a unit în această zi a fost apropiata sărbătoare a Zilei Naționale a României.

Conform unei tradiții mai vechi, în grădinița noastră, acestei zile atât de importantă pentru fiecare dintre noi îi este acordată întotdeauna o atenție deosebită. Prin intermediul activităților propuse și realizate cu această ocazie am dorit să transmitem copiilor cât este de important să fim recunoscători pentru cei care s-au jertfit pentru ca noi astăzi să putem fi liberi, să trăim în propria noastră țară, să avem o identitate națională, un loc al nostru bine definit printre celelalte țări. Sentimentele care ne-au însoțit pe toți cei prezenți la sărbătoare au fost: bucuria, respectul față de valorile naționale, morale și spirituale ale poporului nostru, dragostea pentru portul național, dar și pentru tradițiile strămoșești.

La întregul program pregătit și derulat ne-au stat alături părinții preșcolarilor, care foarte entuziasmați au participat în prealabil, alături de copii, la confecționarea unor stegulețe și ecusoane pe care le-au purtat atât în mâini cât mai ales în piept cu mândrie.

Ni s-au alăturat cu bucurie pr. Ciobanu Gabriel și primarul Florin Vârgă, care ne-au însuflețit prin cuvintele pline de încurajare rostite.

Cele mai așteptate și emoționante momente au fost însă acelea în care copiii au recitat poezii, au intonat cântece specifice acestei sărbători și au dansat plini de entuziasm spre încântarea și bucuria părinților și a autorităților civile și spirituale prezente.

Le mulțumim tuturor pentru spiritul patriotic împărtășit, pentru implicare și prezență! Îi felicităm pe copii, dar și pe părinții acestora pentru modul minunat în care i-au însoțit în această zi! Cadrelor didactice și întregului personal al grădiniței adresăm cuvinte de apreciere pentru efortul depus în pregătirea și desfășurarea activităților.

Dincolo de tot ceea ce observăm că nu este bine în țară sau în lume, să nu uităm însă să apreciem cu adevărat ceea ce avem. Să trăim cu demnitate și bucurie această zi - Ziua Națională, să avem curajul să ne asumăm identitatea noastră de români, să trăim fiind responsabili și conștienți că de cum va arăta România mâine contează ceea ce facem noi astăzi.

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 noiembrie: Săbăoani: Copii împreună sărbătorind Ziua Națională


 

lecturi: 874.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat