Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț la Fundația Medicală "Speranța Bolnavilor" din Barticești

Zilele de 22, 23 și 24 noiembrie 2022 au constituit pentru membrii Fundației Medicale "Speranța Bolnavilor" din Barticești un moment deosebit, prin vizita păstorului diecezei noastre, PS Iosif Păuleț, în această instituție socio-medicală, care își desfășoară activitatea sub egida Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

În după amiaza zilei de 22 noiembrie, Preasfinția Sa a sosit la sediul Centrului Medical din Barticești, unde a fost întâmpinat de conducerea instituției, precum și de o parte din medicii, asistentele și personalul auxiliar care își desfășoară activitatea aici.

După cuvântul de bun găsit, episcopul a vizitat toate cabinetele medicale și spațiile destinate activităților cu pacienții, apoi a purtat o discuție cu membrii consiliului director al fundației, ocazie de a cunoaște mai bine activitățile desfășurate, problemele cu care se confruntă, dar și perspectivele de viitor ale acestui centru.

A doua zi, atât angajații fundației, cât și unele persoane beneficiare ale serviciilor medicale au avut posibilitatea de a purta un colocviu personal cu păstorul diecezei. După prânz, am avut posibilitatea de a participa împreună la celebrarea Sfintei Liturghii în capela instituției, la care au participat angajați și pacienți, moment de adevărată comuniune între personalul medical și pacienți, când Preasfințitul Iosif, folosindu-se de imaginea lui Iob din Vechiul Testament, i-a îndemnat pe toți cei prezenți să treacă peste dificultățile inerente unei astfel de activități și să privească cu optimism spre viitor, deoarece activitatea pe care o desfășoară este foarte importantă și utilă mai ales pentru persoanele defavorizate din zonă.

Ultima zi a vizitei pastorale a fost rezervată discuțiilor cu angajații fundației, care au dorit să-și exprime părerile lor cu privire la modul în care își desfășoară activitatea, precum și cu conducerea instituției care a primit încurajarea de a merge mai departe și de a dezvolta serviciile medicale si sociale pentru cei aflați în dificultate.

La încheierea vizitei pastorale, Preasfințitul a oferit din nou binecuvântarea sa și i-a asigurat pe toți cei prezenți că munca pe care o prestează este una foarte nobilă și importantă, iar din partea Preasfinției Sale vom primi tot sprijinul și ajutorul de care avem nevoie.

Pr. Daniel Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-24 noiembrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț la Fundația Medicală "Speranța Bolnavilor" din Barticești

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiune specială "Anul pastoral 2022-2023. "Uniți în Duhul Sfânt"

Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

Secțiunea "Vizite pastorale"


 

lecturi: 412.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat