Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Sărbătoarea familiei în "Lumina lumii"

Duminică, 20 noiembrie 2022, în sărbătoarea Cristos, Regele Universului, familiile de la "Santa Maria Causa Nostrae Laetitiae" (Grotte Celoni) și de la "San Vitale" care anul acesta au aniversat un număr frumoși de ani de la căsătorie, au reînnoit DA-ul lor în fața lui Cristos.

Din motive pastorale și după o pauză de doi ani din cauza pandemiei, la invitația părintelui Isidor Iacovici, sub privirea lui Cristos, Regele Milostivirii, familiile aniversare au retrăit emoțiile jurământului de a se alege unul pe altul ca soț și soție, alături de copii, nepoți și de întreaga comunitate.

În cadrul predicii de la "Santa Maria Causa Nostrae Laetitiae", părintele Laurențiu Turbuc le-a invitat să fie asemenea lui Isus din pictura artistului William Holman Hunt, cunoscută sub numele de "Lumina lumii" Deși coroana regalității sale este cununa de spini, Isus continuă să bată la ușa care este închisă și are clanța doar pe dinăuntru, cu iubire, neconstrângând pe nimeni la a-i deschide cu forța. La fel trebuie să fie și în familie. Chiar dacă timpul care a trecut a adus și anumite greutăți sau răni pe inimile soților, iubirea care așteaptă și nu constrânge trebuie să fie izvorul mărturiei lor de fidelitate.

Această idee a fost continuata și de părintele Iosif Claudiu Doboș în comunitatea de la "San Vitale". Plecând de la iubirea dăruită de Isus pe cruce, familiile au fost invitate ca, atunci când întâmpină probleme, să nu se descurajeze, să nu creadă că Isus este departe și privește, și, asemenea tâlharului din dreapta, să-și îndrepte privirea spre el și să spună: "Amintește-ți de noi când vei veni în împărăția ta".

La finalul sfintelor Liturghii, părintele paroh Isidor a încurajat familiile sărbătorite și le-a asigurat de rugăciunile Sfinției Sale. În armonia cântecului "La mulți ani", comuniunea spirituală a fost completată de comuniunea fraternă, în care s-au schimbat felicitări, zâmbete și multă voie bună!

Îți mulțumim, Doamne, pentru darul vocației la viața de familie!

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 noiembrie: Roma: Sărbătoarea familiei în "Lumina lumii"


 

lecturi: 572.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat