Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

"În jurul ieslei, cu toții suntem frați" - Itinerarul-calendar pentru Advent al fraților franciscani de la Roman

Itinerarul ne propune zi de zi să ne lăsăm luminați de cuvântul lui Dumnezeu, de o scurtă meditație și de o poveste, care să ne ajute să luminăm cu viață activitățile noastre.

Anul acesta, Academia "Petru Tocănel" și-a propus, la lumina semnelor timpului, ca temă pentru întâlnirile lunare fraternitatea: "Dincolo de diferențe... putem crea o lume fraternă? Solidaritatea din timpul pandemiei, compasiunea pentru cei care suferă din cauza războiului, pentru un creștin nu pot fi doar gesturi sporadice, ci prin ele fiecare dintre noi este chemat să exprime în mod concret apropierea pe care Dumnezeu o are pentru cel care suferă.

Frații sunt pentru Sfântul Francisc din Assisi un dar de la Dumnezeu. Nu există fraternitate dacă nu recunoaștem (și acceptăm) faptul că toți suntem fiii Tatălui ceresc. Așadar, nimeni nu este străin pentru celălalt.

Opt secole mai târziu, în ciuda creșterii egoismului și ridicării barierelor de tot felul, lumea încă mai este însetată de fraternitate. O caută constant. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când Maica Tereza de Calcutta, devenită o icoană a compasiunii pentru oamenii de toate religiile, a sfârșit pelerinajul pe acest pământ. Între Sfântul Francisc și Maica Tereza există, fără îndoială, o afinitate spirituală: ei sunt animați de aceeași iubire intensă pentru Isus, care îi fac să vadă în fiecare ființă umană, mai ales în cel mai nevoiaș, un frate de iubit în mod intens și concret.

Mărturia Sărăcuțului din Assisi, care a vrut să fie "fratele tuturor oamenilor", este foarte actuală și ne îndeamnă, împreună cu un alt Francisc, Sfântul Părinte, să mergem pe calea fraternității. "Documentul despre fraternitatea umană pentru pacea mondială și conviețuirea comună semnat de Papa Francisc și imamul de Al-AzharAbu Dhabi" din 4 februarie 2019, începe cu aceste rânduri: "Credința îl face pe credincios să vadă în celălalt un frate de susținut și de iubit."

Vă dorim ca Adventul să fie un timp în care să reîncepem să vedem în chipul celui de lângă noi, trăsăturile Creatorului!

Prețul unui itinerar este de 12 lei.

Comenzile pot fi primite la adresa de mail: frdragos19@yahoo.com, broșura fiind disponibilă și la Librăria "Serafica".

Pr. Dragoș-Paul Mîrț, OFMConv.


 

lecturi: 1000.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat