Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnire cu persoanele adulte necăsătorite

Duminică, 13 noiembrie 2022, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian a avut loc o întâlnire inedită cu persoanele adulte necăsătorite. Tema a fost: "Oameni în planul lui Dumnezeu".

Așa cum spunea și pr. Felician Tiba, organizatorul principal al evenimentului, întâlnirea vine să completeze inițiativele Oficiului pentru Pastorația Familiei.

După întâlnirile cu familiile, cu logodnicii, cu foștii logodnici, actuali soți, cu persoanele vârstnice și cu bunicii, cu persoanele văduve și cu rudele preoților și ale persoanelor consacrate, era inevitabil să nu se organizeze o întâlnire și cu persoanele trecute deja de o vârstă, dar încă necăsătorite.

Nu au fost mulți participanți, doar nouă persoane, dar atât ideea organizării unei astfel de întâlniri, cât și tema au fost cele care au atras.

"Oameni în planul lui Dumnezeu", așa a sunat tema prezentată de către pr. Felician într-un mod inedit, folosindu-se de imagini, dar și de texte din Sfânta Scriptură.

"Nu, să nu credeți că sunteți persoane «blestemate», așa cum ar avea unii tendința de a vă eticheta, nu, ci mai degrabă sunteți persoane prin care Dumnezeu vrea să anticipeze încă de pe pământ misterul Împărăției sale, acolo unde oamenii nu se vor mai însura și nici nu se vor mai mărita (cf. Lc 20, 35). Sigur că fiecare are motivele sale pentru care nu a făcut pasul spre viața de familie, dar nu vă temeți, Dumnezeu are și cu voi un plan al său. Cine vă privește și cunoaște corectitudinea voastră trebuie să vadă în voi cu anticipație ce înseamnă a fi membru al Împărăției lui Dumnezeu" , spunea părintele.

Au urmat Sfânta Liturghie, apoi prânzul, după care am privit împreună un film educativ pe tema zilei, film din care am înțeles că, indiferent dacă suntem căsătoriți sau nu, suntem creați să trăim pentru alții, să căutăm mai întâi binele și fericirea celorlalți, iar mai apoi, ca un reflex, vom beneficia și noi de acest efort.

Mulțumim pentru prânzul tradițional și pentru căldura de care au dat dovadă organizatorii și abia așteptăm ediția de anul viitor.

PS: Din motive de prudență am cerut să nu se facă fotografii și am cerut permisiunea să nu semnez acest articol.

Anonim


 

lecturi: 509.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat