Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnire cu persoanele văduve

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la inițiativa Oficiului pentru Pastorația Familiei, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT) a avut loc întâlnirea de toamnă a persoanelor văduve. Tema întâlnirii a fost: "Toamnă afară, dar vară în suflet". Numărul foarte mare de participanți a făcut ca întâlnirea să nu avea loc în Aula magna a centrului, ci în capela "Sfânta Familie".

După salutul de bun venit al părintelui Felician Tiba, coordonatorul pastorației familiei în Dieceza de Iași, a urmat conferința doamnei Irina Frenț, din Rotunda, angajat al Centrului de Îngrijire la Domiciliu în zona Roman.

Doamna Irina a insistat foarte mult pe nevoia de a ne deschide, de a dialoga, de a nu ne închide în eticheta "sunt văduvă, nu mai am nicio perspectivă". "Viața are frumusețea ei și depinde doar de noi să o împărtășim și să ne bucurăm de ea", a precizat conferențiara.

A urmat Sfânta Liturghie celebrată de către pr. Felician, iar la predică, folosindu-se de evanghelia zilei, în care a fost vorba de văduva insistentă și de judecătorul indiferent, ne-a îndemnat să folosim darurile pe care ni le-a oferit Dumnezeu și asemenea văduvei să "insistăm", să ne rugăm pentru copiii și nepoții noștri, pentru soțul decedat sau soția decedată, să ne rugăm pentru episcopi, preoți și noi vocații la preoție, viața consacrată, dar și la viața de familie.

"Insistați, spunea părintele, dumneavoastră, spre deosebire de femeile căsătorite, aveți mai mult timp, rugați-vă mult, oferiți dificultatea statutului și fiți exemple pentru generațiile tinere de astăzi".

După prânz a urmat conferința părintelui Felician Tiba, în cadrul căreia ne-a arătat cum putem să transformăm toamna din afara noastră în vară în sufletul nostru. "Învățați să dați sens, spunea părintele, să prețuiți tot ceea ce aveți și sunteți. În fond nimic nu ni se cuvinte, totul este dar. Dumneavoastră sunteți un dar pentru Biserică și pentru societate. Stați-ne alături, ca să vă stăm alături!"

La final întregul grup a făcut o vizită ghidată în Parcul "Laudato Si?", apreciind, nu doar munca, ci și ingeniozitatea ideii.

Vii mulțumiri echipei de la Centrul "Gaudium et Spes" pentru disponibilitatea în a ne primi, doamnelor care au oferit sarmalele și cozonacul, doamnei Irina Frenț pentru disponibilitatea în a ne împărtăși din experiența sa și pentru că zilele acestea împlinește o frumoasă vârstă îi spunem din inimă "La mulți ani!".

Dorina Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 noiembrie: Traian: Întâlnire cu persoanele văduve


 

lecturi: 1452.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat