Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concertul caritabil "Spes mundi - Speranța lumii", ediția a doua

Concertul caritabil intitulat "Spes mundi - Speranța lumii", ediția a doua, în susținerea proiectului - Vârstnici. Voluntariat. Îmbătrânire activă. Schimburi intergeneraționale. V.V.I.S - al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, prin finanțare din Fondul pentru Vârstnici și susținut de Fundația Regală Margareta a României, a avut loc, marți, 8 noiembrie 2022, la Catedrala Romano-Catolică "Sfântă Fecioară Maria, Regină" din Iași, începând cu ora 19.19.

Concertul intitulat "Salve Regina", susținut de Orchestra de cameră "Collegium" a Colegiului Național De Arte "Octav Băncilă", dirijată de profesorul Cosmin Petru Morariu, a împletit armonios meditația, rugăciunea și visarea într-o manieră descriptivă și ușor de înțeles: "Elegie" și "Serenada pentru orchestra de coarde" - Edward Elgar, "Salve Regina" - Franz Schubert - solistă Soprana Adriana Ioana Iacob și "Vistes al mar" - Eduard Toldra.

Promotor al acestui concert a fost Luiza Torboli, soprană în cadrul Corului Academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat "Moldova" din Iași, căreia îi mulțumim pentru toată implicarea și dăruirea în realizarea acestui eveniment deosebit.

Ne-ați demonstrat că arta oferă fără limită posibilitatea de a ajuta, conștientizându-ne de faptul că fiecare om, fără excepție, are ceva de oferit aproapelui său. Ați transmis, prin cânt și cuvânt, mesajul Fecioarei Maria care îmbrățișează cu iubirea sa mântuitoare pe toți oamenii.

Concertul și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Îndeosebi Neprihănita amintește de darul curăției și al transparenței; permite să intuim cel puțin ceva din parfumul unei inimi zămislite într-o totală nevinovăție, mereu păstrată și ocrotită de orice cursă a răului.

O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea mai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

Iată deci cum umbrela creată de un act artistic poate căpăta dimensiuni sociale de impact, rezultând acest concert caritabil și de responsabilizare socială ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru vârstnicii aflați în nevoie. Din generozitatea participanților, s-a strâns suma de 5.222 lei. Ne-am îndreptat astfel atenția și iubirea către beneficiarii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: vârstnicii ce suferă din cauza singurătății, a stării de sănătate, a situației materiale precare.

Ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași, și ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa: "Am participat cu bucurie și multă trăire interioară la acest concert caritativ dedicat celor bătrâni, neajutorați și bolnavi. Mulțumesc pentru acest moment deosebit și emoționant și felicit pe toți cei implicați și dedicați acestei misiuni nobile".

Mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat și ne-au susținut pentru a face posibil acest eveniment: Episcopiei Romano-Catolice pentru găzduire și susținere, Colegiului Național de Artă "Octav Băncilă" pentru regalul de suflet dăruit, partenerilor media: ERCIS Media, Ziarul Evenimentul, Radio Iași, TVR Iași, sponsorilor: Leonidas - ciocolată belgiană, Restaurantul Zori - mâncare pentru suflet rafinat, Apisrom Vaslui - delicioasa miere cremă, Brutăria Magică a Doamnei Gabriela Despa, precum și Doamnelor Valeria Filipescu și Dana Eșanu pentru bunătăți gătite cu drag și fotografului: Marius Jean Laurescu.

Aducem mulțumiri deosebite de asemenea tuturor participanților, angajaților Caritas și voluntarilor de la Facultatea de Asistență Socială, din cadrul UAIC Iași care au ales să ne fie alături la acest concert!

Ernestine Tiba,
coordonator executiv,
Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 noiembrie: Iași: Concertul caritabil "Spes mundi - Speranța lumii", ediția a doua

* * *

Înregistrarea transmisiunii în direct a concertului:

* * *

Pentru cei care doresc să sprijine activitatea de îngrijire la domiciliu a Asociației Caritas Iași, donațiile se pot face în conturile de mai jos:

Conturile Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași:

  • BRD - LEI:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în lei: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași,
    Adresa băncii: Iași, str. Anastasie Panu 1B-2A, jud. Iași
    COD SWIFT: BRDEROBU

  • BRD - EUR:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în euro: RO94 BRDE 240S V068 8896 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași
    Adresa băncii: Iași, str. Anastasie Panu 1B-2A, jud. Iași
    COD SWIFT: BRDEROBU

  • BCR - LEI:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în lei: RO09 RNCB 0175 0336 1918 0001, deschis la BCR Sucursala Iași
    Adresa băncii: Iași, str. Palat nr. 11, jud. Iași
    COD SWIFT: RNCBROBU

  • BCR - EUR:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în euro: RO52 RNCB 0175 0336 1918 0003, deschis la BCR Sucursala Iași
    Adresa băncii: Iași, str. Palat nr. 11, jud. Iași
    COD SWIFT: RNCBROBU

  • BCR - GBP:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în GBP: RO23RNCB0175033619180040, deschis la BCR Sucursala Iași
    Adresa băncii: Iași, str. Palat nr. 11, jud. Iași
    COD SWIFT: RNCBROBU


 

lecturi: 488.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat