Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Cacica

În perioada 4-6 noiembrie 2022, PS Iosif Păuleț a efectuat o vizită pastorală în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Cacica, inclusiv în filiala Păltinoasa.

Cacica

Am avut deosebita plăcere și onoare de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, cu prilejul vizitei pastorale. Această întâlnire de suflet a început vineri, 4 noiembrie, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 17.00, când copiii din comunitatea noastră, îmbrăcați în costume poloneze, împreună cu preoții din parohie și credincioșii l-au întâmpinat pe Preasfințitul Iosif în fața altarului cu pâine și sare și tradiționalul "Witamy Was!"

După primire a avut loc Sfânta Liturghie prezidată de PS Iosif Păuleț, pr. Alois Farțadi, decan de Bucovina, pr. Vasile Petrișor, cancelar, și preoții din comunitatea noastră.

A doua zi, Preasfințitul s-a întâlnit cu membrii comitetului bisericesc unde s-a discutat despre realitățile comunității catolice din Cacica, iar în cadrul Liturghiei de la ora 17.00 a stat la dispoziția noastră pentru Sfintele Spovezi.

Duminică, 6 noiembrie, Preasfințitul avut o întrevedere cu autoritățile locale și preoții din comunitatea noastră, a prezidat Sfânta Liturghie la ora 11.00 alături de pr. Vasile Petrișor, cancelar episcopal, pr. Anton Mărăndescu, paroh de Cacica și rector al bazilicii minor, și pr. Sebastian Cochior.

La sfârșitul Sfintei Liturghii părintele Anton a mulțumit Preasfințitului pentru aceste zilele pline de har și binecuvântare cerească, precizând că Sanctuarul din Cacica rămâne la sufletul diecezei de Iași și în inima tuturor credincioșilor care vin și caută ajutor și prin mijlocirea Mamei noastre cerești. Să fim alături unii de alții uniți prin iubire.

Dumnezeu să reverse mereu asupra acestui sanctuar belșug de haruri și binecuvântări prin mâinile Fecioarei Maria. Avem o datorie sfântă să fim purtătorii iubirii lui Dumnezeu în lume și prin Maria să fim instrumente ale păcii, unității și a iubirii între oameni!

După Sfânta Liturghie ne-am îndreptat spre cimitir unde împreună cu poporul ne-am rugat pentru răposații noștri, episcopul luându-și apoi rămas bun de la noi toți.

Aceste zile au fost o binecuvântare pentru toți credincioșii din Cacica. Vă mulțumim din suflet, Preasfințite!

Monica Cehaniuc

*

Filiala Păltinoasa

Ziua de 5 noiembrie 2022 a fost o zi deosebit de importantă pentru comunitatea din Păltinoasa, întrucât s-a desfășurat vizita pastorală în filiala Păltinoasa a Parohiei Cacica, jud. Suceava. La ora 11.00 PS Iosif Păuleț a fost întâmpinat de credincioșii comunității, în frunte cu părintele paroh, pr. Anton Mărăndescu, și vicarii parohiali, pr. Mitică Baltag și pr. Sebastian Cochior.

După salutul de binețe, a urmat Sfânta Liturghie, prezidată de PS Iosif Păuleț, împreună cu păstorii comunității noastre. În timpul Sfintei Liturghii, a fost ocazie de spovezi pentru a putea îndeplini condițiile necesare pentru a primi Indulgența Plenară pentru un suflet din purgator. În timpul omiliei Preasfințitul a vorbit despre credința în viața veșnică, existenta purgatorului, profunda legătură dintre Biserica de pe pământ, cea peregrină, care suntem noi, și Biserica din cer. Sfânta Liturghie a fost însuflețită de cântecele de laudă și preamărire ale credincioșilor. După Sfânta Liturghie, Excelența Sa Iosif Păuleț a stat de vorbă cu credincioșii din comunitate, ne-a încurajat și ne-a împărțit binecuvântarea. Apoi am avut plăcuta surpriză ca la sfințirea mormintelor să ne rugăm pentru cei dragi ai noștri împreună cu păstorul diecezei noastre.

Aducem mulțumirile și recunoștința noastră Preasfințitului Iosif Păuleț pentru disponibilitatea de a ne vizita, de a celebra Sfânta Liturghie în biserica noastră și de a ne fi alături în rugăciunile noastre la mormintele celor dragi nouă. Nu în ultimul rând mulțumim părintelui paroh Anton Mărăndescu și vicarilor noștri, care întotdeauna ne sunt alături atât în momentele de bucurie, dar și în cele de tristețe.

Le dorim ca bunul Dumnezeu să-i răsplătească!

Terezia Solcan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-6 noiembrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Cacica

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiune specială "Anul pastoral 2022-2023. "Uniți în Duhul Sfânt"

Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

Secțiunea "Vizite pastorale"


 

lecturi: 1159.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat