Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: "Toamna se numără bobocii". Întâlnirea de toamnă cu familiile

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian - Neamț a avut loc întâlnirea de toamnă cu familiile. Au fost prezente puține familii, dar inimoase. Tema întâlnirii a fost: "Mulțumesc, Doamne pentru roade!" și l-a avut ca organizator pe pr. Felician Tiba de la Oficiul pentru Pastorația Familiei.

Întâlnirea a început cu o conferință pe tema zilei și a continuat cu Liturghia, după care am vizionat împreună un film documentar despre relația familie-credință, avându-l ca personaj principal pe sfântul spaniol Jose Maria Escriva de Balaguer.

După câteva discuții pe marginea filmului a avut loc inaugurarea Parcului "Laudato Si", unde am putut să facem un tur al tuturor exponatelor surpriză pregătite de către organizatori.

"Nu ai cum să mulțumești dacă nu ești mulțumit, a spus părintele Felician în cadrul conferinței. Într-o lume în care criza este cuvântul de ordine, familia este instituția de bază spre care își îndreaptă atenția întreaga creație. Dacă familia înțelege că Dumnezeu acționează prin ea, prin iubirea și respectul celor doi soți, omenirea este salvată, pentru că Dumnezeu prin familie va salva omenirea".

La predică ni s-a spus că nu trebuie să alegem "primul loc", să nu ne comportăm ca și cum toate ne aparțin, ca și cum toate le facem noi, eu, ci prin mine, prin noi e Dumnezeu cel care acționează. El este autorul înțelepciunii și al științei, al puterii și al determinării. Fără Dumnezeu nu ar exista nimic, dar și nimicul ar fi greu de definit.

La finalul filmului am dezbătut împreună câteva idei, printre care: să muncim în tăcere asemenea Sfântului Iosif în casa de la Nazaret, să nu ne certăm de față cu copiii, orice problemă are și o soluție și fericirea vine doar de la Dumnezeu.

Întâlnirea s-a încheiat cu inaugurarea Parcului "Laudato Si", unde am avut posibilitatea ca într-o sinteză formidabilă, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian să vedem imaginea tuturor papilor, o sinteză a tuturor cărților din Sfânta Scriptură, o sinteză a Catehismului Bisericii, toate bisericile din parohiile și filialele Diecezei de Iași, animalele și păsările care trăiesc în România, precum și pomii și arbuștii care cresc în România.

Ca de obicei a fost o întâlnire reușită, pentru care, entuziasmul și bucuria de la final au spus toate!

Maria și Anton Dumitru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 octombrie: Traian: "Toamna se numără bobocii". Întâlnirea de toamnă cu familiile


 

lecturi: 1521.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat