Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oradea: Lansarea Institutului pentru Pedagogia Franz Kett în România. Identitate, diversitate, unitate

În perioada 24-26 octombrie 2022, la Palatul Episcopal Romano-Catolic din Oradea. un grup de opt cateheți (profesori de religie, învățători și educatori) din Dieceza de Iași împreună cu cateheți din diecezele de Alba Iulia, Oradea și Arhidieceza de București au participat la evenimentul de lansare a Institutului pentru Pedagogia Franz Kett în România.

La eveniment au fost prezenți formatori din Germania, Cehia, Ungaria și România. O prezență cu totul specială a fost cea a episcopului Virgil Bercea, care ne-a încurajat să fim încrezători în misiunea pe care am primit-o în dar, și a gazdei noastre, episcopul Laszlo, care cu grijă părintească a fost prezent pe parcursul întregului eveniment oferindu-ne binecuvântarea arhierească.

În cadrul evenimentului de lansare s-au desfășurat activități specifice pedagogiei Franz Kett, care au avut ca obiectiv să reflecte identitatea multicoloră și multiculturală. Totodată, această ocazie s-a dorit a fi și un punct de plecare către viitor; o parte din timpul petrecut împreună fiind dedicat formulării viziunii, misiunii și a liniilor directoare ale institutului.

Cu totul specială a fost serata tradițională în care s-a scos în evidență frumusețea costumului și a dansului popular românesc, maghiar și german.

Institutul pentru Pedagogia Franz Kett din România a fost fondat pe baza colaborării dintre diferite națiuni și culturi, dorind astfel să păstreze și să ducă mai departe moștenirea lui Franz Kett: o pedagogie bazată pe imaginea creștină a lui Dumnezeu și a omului, care integrează valorile unității și diversității în demersul pedagogic.

Pedagogia Kett vrea să-i motiveze și să-i susțină pe oameni să fie căutători ai lui Dumnezeu. Ea își propune să inițieze întrebarea legată de sensul suprem și fundamentul ultim al ființei din nou și din nou, și în mod corespunzător vârstei. În dialog, pedagogia Kett va deschide spații în care Dumnezeu poate fi recunoscut și intuit. Definitorie pentru dezvoltarea unui om este relația cu el însuși, cu cei din jur, cu creația și cu Dumnezeu. Obiectivul acestei pedagogii este de a-i sensibiliza pe oameni pentru aceste relații pentru a le putea percepe și modela conștient. Dumnezeu să ne deschidă calea spre adevărata cunoaștere, înțelepciune și adevăr!

Prof. Maria Andrici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-26 octombrie: Oradea: Lansarea Institutului pentru Pedagogia Franz Kett în România


 

lecturi: 914.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat