Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Foto: www.humandevelopment.va
Apel "Să urmăm calea păcii" (25 octombrie 2022)

Apel comun al Comitetului Olimpic Internațional, al Dicasterului pentru Cultură și Educație, al Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață și al Dicasterului pentru Serviciul Dezvoltării Umane Integrale.

Lumea noastră a ajuns încă o dată să înfrunte conflicte, dezordini și provocări grave. Flagelul războiului, schimbările climatice și dificultățile economice au adus durere și suferință inexprimabile pentru milioane de persoane în toată lumea. Drept consecință a unui război mondial dus în mod fragmentat, peste 100 de milioane de persoane au fost constrânse să fugă din casele lor, familiile au fost separate și nenumărați tați, mame, fii și fiice trăiesc în frică, fără a putea practica propria credință, fără a putea urmări propriile vise ale unei vieți mai bune sau, chiar, pur și simplu să practice sportul.

Această tragedie umană vine în timp ce lumea încă își revine dintr-o pandemie globală care ne-a amintit cât de vulnerabile pot fi toate ființele umane. În lumina acestei importante experiențe de umilință, reafirmăm determinarea noastră de a construi pe baza simțului puternic de solidaritate reciprocă reieșit din criza sanitară. Suntem convinși că numai cu acest spirit de solidaritate în inimile noastre putem înfrunta în mod eficace numeroasele provocări care amenință omenirea și planeta noastră.

În acest spirit de solidaritate, îndemnăm liderii mondiali să caute soluții juste și pașnice la toate controversele și conflictele. Îi invităm să promoveze dialogul, înțelegerea și fraternitatea între popoare și să susțină demnitatea fiecărui bărbat, femeie și copil, în special a celor săraci, a celor marginalizați și a celor care suferă din cauza violenței războiului și a conflictelor armate.

Dumnezeu vrea pacea și unitatea familiei noastre umane. Jocurile Olimpice și Paralimpice sunt un mare simbol al acestei unități, pentru că reunesc indivizi și popoare într-o competiție sănătoasă și încurajează lumea noastră să vadă în competiția atletică o cale autentică pentru pace, întemeiată pe disciplina personală și pe angajarea în munca de echipă, în căutarea excelenței.

Uniți în această convingere, facem apel la liderii mondiali pentru ca să urmeze această cale, pentru binele fiecărei națiuni și al fiecărui popor.

Thomas Bach
președinte al CIO (Comitetul Internațional Olimpic)

Card. José Tolentino de Mendonça
prefect al Dicasterului pentru Cultură și Educație

Card. Kevin J. Farrell
prefect al Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață

Card. Michael Czerny
prefect al Dicasterului pentru Slujirea Dezvoltării Umane Integrale

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 338.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat