Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Exerciții spirituale pentru preoți, seria a opta

În perioada 17-21 octombrie 2022 au avut loc, la Mănăstirea carmelită din Luncani, exercițiile spirituale pentru 24 preoți din Dieceza de Iași înscriși în a opta serie. Predicator a fost părintele Ionuț-Eremia Imbrișcă, director spiritual la Institutul Teologic din Iași.

Protagonistul sfintelor exerciții spirituale a fost Duhul Sfânt și am fost interpelați încă de la început: Cum intrăm în exercițiile spirituale (obosiți, stresați, îngrijorați) și cum am vrea să încheiem aceste zile de reculegere (relaxați și cu un elan reînnoit)?

Părintele ne-a provocat cu câteva întrebări directe ale lui Isus din evanghelie: Din cele peste 220 întrebări ale lui Isus s-au aprofundat câteva întrebări directe ale lui Isus: Ce căutați? De ce sunteți fricoși? Cu ce se va săra? Dar voi cine spuneți că sunt eu? Câte pâini aveți? Cum va fi aceasta?

Zi de zi am aprofundat aceste întrebări și seara am avut posibilitatea, la considerații, să împărtășim diverse mărturii și experiențe care ne-au ajutat să ne îmbogățim reciproc. Vizionarea filmului cu viața apostolului Paul ne-a ajutat să înțelegem că apostolul neamurilor, ajutat de Sfântul Luca, a transmis prin viu grai și prin scris tot ce știa despre Isus și s-a făcut totul pentru toți pentru a câștiga pe cât mai mulți.

Joi după-amiază, 20 octombrie, ne-am bucurat de vizita episcopului Iosif Păuleț, care ne-a încurajat să îl reprezentăm cu demnitate în parohiile Diecezei de Iași și să ducem un suflu nou în comunitățile încredințate spre păstorire.

Liturghiile, adorațiile, Calea crucii și breviarul recitat împreună ne-au ajutat să ne încărcăm bateriile spirituale și să ne reamintim de importanța rugăciunii în comun, care ne ajută să păstrăm comuniunea cu Dumnezeu și între noi.

Mulțumim părintelui Augustin Folner, gazda noastră, și colaboratorilor, pentru că au creat condițiile optime pentru a folosi bine aceste zile de har și a ne simțim mai aproape de Dumnezeu.

Pr. Iosif Dămătăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-21 octombrie: Luncani: Exerciții spirituale pentru preoți, seria a opta


 

lecturi: 2713.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat