Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Balul Bobocilor și Sfânta Liturghie de deschidere a anului academic

Oficiul pentru Pastorația Universitară în colaborare cu Asociația Studenților Catolici din Iași au organizat, sâmbătă, 8 octombrie 2022, Balul Bobocilor la subsolul Bisericii "Sfântul Anton de Padova".

Mulțumim părintelui paroh Gabriel Bucur, precum și părintelui vicar Alexandru Sergiu Robu, pentru că au binevoit să găzduiască acest eveniment și anul acesta.

La acest eveniment au participat atât proaspeții studenți, bobocii, cât și cei mai mari care i-au susținut și încurajat pe aceștia de pe margine. Bobocii au fost în centru atenției pentru ca astfel să se poată integra cât mai bine. Studenții mai mari au avut grijă ca noii veniți să se simtă bine alături de ei.

Duminică, 9 octombrie 2022, a avut loc celebrarea Sfintei Liturghii de deschidere a noului an academic, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria Regină" din Iași. Liturghia a fost prezidată de părintele Iosif Antili, vicar episcopal și profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, alături de părintele predicator Paul Mîrț, preot franciscan de la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, părintele paroh Daniel Iacobuț, părintele Andrei Gherghel, vicar parohial la Biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, și părintele Eduard David, noul capelan universitar.

La începutul Sfintei Liturghii pr. Iosif Antili a transmis salutul episcopului Iosif Păuleț adresat tuturor profesorilor și studenților, dar și celor prezenți, subliniind bucuria episcopului Iosif pentru prezența unui număr atât de mare de studenți catolici în orașul Iași.

La ofertoriu, în mod simbolic, pe lângă darurile de pâine și de vin, studenții au oferit Domnului însemnele asociațiilor din care fac parte, precum și diferite cursuri și carnete de note, voind prin aceasta să manifesteze încrederea lor că studiul și viața lor studențească, în toată complexitatea ei, sunt puse în mâna lui Dumnezeu care îi susține în eforturile lor.

În încheiere, părintele Iosif Antili a transmis un mesaj de mulțumire tuturor tinerilor, părintelui Marcelin Blaj, fostul capelan universitar, pentru frumoasa slujire adusă tinerilor, și l-a încurajat pe pr. Eduard David, noul capelan universitar, în frumoasa misiune pe care o începe.

Această sărbătoare a fost pregătită de Asociația Studenților Catolici din Iași, împreună cu Acțiunea Catolică a Tinerilor și tinerii din Grupul de rugăciune Taizé. Tonul solemn al acestei Sfintei Liturghii a fost susținut de cântările tinerilor din Corul "Juvenes Ecclesiae", care, duminică de duminică, dăruiesc din timpul și talentul lor pentru a anima Sfânta Liturghie de la ora 16.00.

În încheiere, pr. Eduard David a amintit programul activităților cu tinerii.

Luni, 10 octombrie, reîncep catehezele săptămânale la Oratoriul "Dominic Savio", din Bularga. Această cateheză pentru studenți are loc în fiecare zi de luni, la ora 20:30. În acest an academic, studenții au oportunitatea de a aprofunda teme legate de doctrina socială a Bisericii pentru a cunoaște când și, mai ales, cum pot trăi credința lor în societatea actuală. Iar marți seara, la catedrală, la ora 19.00, are loc cateheza cu toți tinerii, care vrea să ofere tuturor ocazia de a împărtăși și aprofunda teme legate de viața de credință.

De asemenea, în fiecare joi are loc Adorația euharistică, la Oratoriul "Dominic Savio", la ora 20.30, cu excepția primei joi din lună, când adorația are loc la ora 19:00, la catedrală.

Le mulțumim tuturor pentru prezență și pentru cuvintele înălțătoare!

Tuturor studenților și profesorilor le dorim ca Duhul Sfânt să reverse asupra lor cu îmbelșugare darul înțelepciunii care să-i însoțească în căutarea neobosită a adevărului.

Lucia Raluca Comorașu,
președinte ASCI

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-9 octombrie: Iași: Balul Bobocilor și Sfânta Liturghie de deschidere a anului academic


 

lecturi: 789.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat