Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Italia: Hramul comunității de români din Ladispoli

Duminică, 2 octombrie 2022, comunitatea de români de la Ladispoli și-a sărbătorit hramul, celebrându-i pe sfinții arhangheli patroni Mihail, Gabriel și Rafael. Având în vedere că cea mai mare parte a credincioșilor din comunitate provin din Săbăoani (NT), mulți enoriași au purtat în inima lor dorința de a participa la celebrarea solemnă a Liturghiei de hram, fiind în comuniune cu comunitatea care îi are pe aceiași sfinți arhangheli ca patroni spirituali.

Sfânta Liturghie a hramului, celebrată de pr. Michail Iulian Echert, avându-i alături pe alți preoți aflați la studii la Roma, a început la ora 9:00, în Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Ladispoli.

Omilia celebrării euharistice a fost ținută de Mons. Paul Butnaru, care i-a invitat pe toți credincioșii să mediteze asupra misiunii și prezenței Sfinților Arhangheli în viața noastră. Chiar dacă acești sfinți patroni nu sunt de aceeași natură cu noi, oamenii, totuși putem să învățăm multe de la acești slujitori fideli lui Dumnezeu: putem să învățăm curajul de a da mărturie, de a fi purtători de vești bune și de mângâiere pentru cei împovărați, să învățăm să vindecăm prin fapte concrete de caritate și de milostivire față de aproapele. Loialitatea și iubirea față de noi, oamenii, îi fac pe Sfinții Arhangheli în călăuze sigure pentru noi, oamenii, ca în cele din urmă să ajungem în Împărăția lui Dumnezeu.

La finalul Liturghiei, pr. Isidor Mârț, parohul aceste comunități, a mulțumim lui Dumnezeu pentru această sărbătoare frumoasă și Sfinților Arhangheli, care rămân puternici mijlocitori înaintea Domnului, și, de asemenea, tuturor care au contribuit ca această zi să fie cu adevărat un moment de bucurie și de comuniune pentru toți românii din Ladispoli și din împrejurimi.

Pr. Michail Iulian Echert

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 octombrie: Italia: Hramul comunității de români din Ladispoli


 

lecturi: 1511.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat