Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la activitățile studențești organizate de ASCI și deschiderea anului academic 2022-2023

Oficiul pentru Pastorația Universitară în colaborare cu Asociația Studenților Catolici din Iași (ASCI) vă invită la Sfânta Liturghie de deschidere a anului academic 2022-2023, duminică, 9 octombrie 2022, la ora 16.00, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Invităm și cadrele didactice universitare să ia parte la această celebrare, unde vom înălța Tatălui ceresc toate rugăciunile și mulțumirile noastre.

Ceremonia va fi precedată de Balul Bobocilor, la care îi invităm pe toți studenții pentru a petrece împreună un timp de cunoaștere și de distracție. Acesta va avea loc sâmbătă, 8 octombrie 2022, începând cu ora 20.00, la subsolul Bisericii "Sfântul Anton de Padova" din Iași.

Le urăm tuturor studenților și cadrelor didactice universitare un an academic cât mai rodnic! Vă așteptăm cu drag!

Detalii suplimentare pot fi oferite de pr. Eduard Cristian David, coordonator (tel. 0748553080) sau de Lucia-Raluca Comorașu, președinte ASCI (tel. 0747833053). Oficiul pentru Pastorația Universitară are site-ul www.opuis.ro.

*

În cadrul ediției difuzate miercuri, 28 septembrie 2022, a emisiunii "Dimineți împreună" de la Radio ERCIS FM, Alexandra Măriuț a avut-o invitată pe Bianca-Maria Munteanu, din partea Asociației Studenților Catolici din Iași, care a vorbit despre principalele activități pe care ASCI le organizează.

Asociația Studenților Catolici din Iași are în centru promovarea credinței și sensibilizarea studenților și profesorilor cu privire la valorile creștine ale vieții. Prin diferitele activități organizate, membrii acestui grup au posibilitatea de a lega noi prietenii, de a se cunoaște mai bine între ei și împreună să-l descopere pe Dumnezeu. Cateheza săptămânală îi ajută pe studenți să descopere frumusețile credinței creștine și le oferă posibilitatea de a găsi un răspuns sigur la întrebările și preocupările zilnice. Adorația euharistică din fiecare joi le oferă tinerilor o oază de pace și fericire, fiind momentul în care fiecare uită pentru câteva clipe de cursuri și își oferă timp pentru a sta cu Isus.

Angajamentul pe care studenții îl rostesc în cadrul Liturghiei de adeziune: "Astăzi ne exprimăm disponibilitatea de a ne implica în activitățile Asociației Studenților Catolici din Iași, în mediile universitare și în ambientele tinerești, de a trăi și de a mărturisi în mod conștient credința, de a trăi și de a face cunoscute valorile morale creștine ale vieții umane și ale familiei, de a trăi cu responsabilitate fiecare zi, fiecare clipă, ca dar divin: la studiu, la muncă, în momentele de destindere. De aceea, Doamne, îți încredințăm toate proiectele noastre pentru ca ele să fie conforme cu voința ta, să fie impregnate de iubirea ta, iar noi să rămânem mereu deschiși astfel încât inima ta să vorbească inimilor noastre. Amin."

Lucia-Raluca Comorașu

* * *


 

lecturi: 880.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat