Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Italia: PS Petru Sescu în comunitățile din Ladispoli, Civitavecchia și Cesano

Prezent la Roma pentru o întâlnire cu alți episcopi și cu Sfântul Părinte Papa Francisc, PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, a participat, duminică, 18 septembrie 2022, la Sfânta Liturghie din comunitățile Ladispoli, Civitavecchia și Cesano. Inițiativa a avut loc la invitația părintelui Isidor Mârț, parohul acestor comunități.

Au mai fost prezenți: pr. Isidor Iacovici, decan de Italia-Sud și vicar episcopal pentru preoții din diaspora, pr. Felician Tiba, coordonator al pastorației familiei în Dieceza de Iași, precum și alți preoți rezidenți în Italia.

Încă de dimineață PS Petru a fost primit cu tradiționala pâine și sare de către românii catolici din zona Ladispoli, după care au participat împreună la Sfânta Liturghie.

"Mă bucur să fiu în mijlocul dumneavoastră, a spus Preasfințitul, să aduc salutul și binecuvântarea Preasfințitului Iosif Păuleț, episcopul de Iași, și să vă încurajez să purtați mai departe lumina credinței, să fiți modele în mijlocul unei lumi care are nevoie de modele, să nu vă descurajați în momentele de încercare, să fiți familii frumoase, pline de viață și de iubire", cuvinte pe care le-a îmbogățit și cu alte urări în comunitățile din Civitavecchia și Cesano.

Evenimentul a coincis pentru comunitățile din Ladispoli și Civitavecchia cu începutul misiunilor populare despre familie, predicate de către pr. Felician Tiba, iar pentru comunitatea din Cesano cu încheierea acestora.

Preasfințitul Petru a mulțumit personal parohilor italieni care au deschis ușa bisericilor comunității române, l-a încurajat pe pr. Isidor Mârț în misiunea sa de paroh și a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra tuturor celor prezenți.

În semn de bucurie și prețuire fiecare din cele trei comunități a organizat câte o agapă frățească, însoțită de un moment de bucurie creștinească.

Împreună cu pr. Isidor Mârț, noi, credincioșii din comunitățile Ladispoli, Civitavecchia și Cesano, vrem să mulțumim Preasfințitului Petru pentru prezența sa discretă, simplă, dar plină de afecțiune. Dumnezeu să binecuvânteze efortul tuturor în trăirea credinței!

Petru Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 septembrie: Italia: PS Petru Sescu în comunitățile din Ladispoli, Civitavecchia și Cesano


 

lecturi: 1019.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat