Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pârgărești: Administrarea Mirului

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Pârgărești, în cadrul Sfintei Liturghii solemne prezidată de Excelența Sa Iosif Păuleț, episcop de Iași, în prezența preoților invitați și a credincioșilor comunității, s-au celebrat trei evenimente deosebite: administrarea sacramentului Mirului, sărbătorirea a 25 de ani de la sfințirea bisericii și sfințirea capelei mortuare.

Însoțiți de părinții și nașii lor, 60 de copii și tineri, după șase luni de pregătire, l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale prin impunerea mâinilor de către Preasfințitul Iosif Păuleț. Toți candidații la Mir au trăit emoții deosebite atât pentru faptul că acest eveniment reprezintă o cotitură importantă în viața lor, dar și pentru grija de a răspunde cât mai bine la întrebările puse în cadrul predicii care au reprezentat un examen al maturității creștine.

Prin nenumăratele învățături și îndemnuri, păstorul diecezei noastre i-a conștientizat pe candidați de importanța primirii acestui sacrament, că sunt chemați să dea mărturie cu mult curaj pentru Cristos și evanghelia sa prin exemplu de trăire a vieții creștine într-o societate marcată de o criză profundă față de valorile creștine, iar prin reînnoirea promisiunilor de la botez și prin primirea Duhului Sfânt și-au asumat angajamentul de a împlini această datorie și misiune.

Totodată, comunitatea noastră a sărbătorit și împlinirea a 25 de ani de la sfințirea bisericii care a avut loc la data de 7 septembrie 1997. Părintele paroh Laurențiu Cucuteanu a făcut un mic istoric referitor la acest eveniment mulțumind tuturor celor care au contribuit la construcția acestui sfânt locaș, precum la toate renovările și lucrările care s-au realizat pe parcursul celor 25 de ani, și a oferit unele diplome de merit și recunoștință celor care au avut un rol deosebit la ridicarea acestui edificiu spiritual, îndeosebi părintelui Anton Ioan, ctitorul acestei biserici.

Celebrarea s-a încheiat cu sfințirea capelei mortuare de lângă biserică, de către Preasfințitul Iosif Păuleț, unde am înălțat către Dumnezeu o rugăciune pentru răposații comunității.

După primirea binecuvântării finale, cei care au primit Mirul împreună cu Preasfințitul Iosif și cu toți preoții prezenți am făcut o fotografie de grup care să ne păstreze o amintire frumoasă și de neuitat.

Pr. Laurențiu Cucuteanu, paroh

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 septembrie: Pârgărești: Administrarea Mirului. Foto: Martin Carol Ioan


 

lecturi: 1023.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat