Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A patra serie de exerciții spirituale pentru preoți

În perioada 5-9 septembrie 2022, a avut loc în Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași a patra întrunire din acest an a preoților diecezani înscriși pentru a urma exerciții spirituale. Cei aproape 30 de preoți, din pastorație și din Seminarul ieșean, au fost antrenați de părintele Dan Suciu, din Congregația "Frații Sfântului Ioan" din București. Cele șapte meditații și cele trei predici ne-au ajutat să analizăm provocările actuale ale preoților, fiind o analiză a "normalității vieții sacerdotale" cum au concluzionat unii dintre preoții prezenți.

Meditațiile ținute de părintele ioanit ne-au determinat să reflectăm asupra intensității cu care ne exercităm misiunea preoțească și să evaluăm ceea ce trebuie să schimbăm sau să îmbunătățim în viața spirituală și în activitățile pe care le desfășurăm. Necesitatea exercițiilor spirituale, reculegerea, transcendența și adorația, singurătatea, vestirea cuvântului, trăirea celibatului, exercitarea puterii, colaborarea cu laicii, slujirea zilnică, întâlnirile preotului... au fost principalele subiecte expuse de părintele Dan Suciu. Ele au fost aprofundate și în cadrul celor trei considerații propuse în acest scop, când fiecare preot a putut expune experiențe și proiecte personale și comunitare.

Sfintele Liturghii, orele de adorație, recitarea Breviarului și celelalte momente de rugăciune ne-au apropiat mai mult de Isus, Învățătorul și Mântuitorul nostru, iar discuțiile libere, agapele frățești, discuțiile cu profesorii din Institut și plimbările în arealul în care s-au format ca seminariști au constituit momente deosebite de comuniune sacerdotală.

Miercuri am beneficiat și de vizita Preasfințitului Iosif Păuleț, care a prezidat Sfânta Liturghie, fiind însoțit de PS Thomas Deenihan, episcop de Meath (Irlanda), unde activează patru preoți originari din Dieceza de Iași. Episcopul diecezan ne-a mulțumit pentru colaborarea pe care i-o acordăm în misiunea de păstor al Diecezei de Iași, încurajându-ne să ne desfășurăm misiunea cât mai conștiincios și plini de elan pastoral.

Fie ca aceste zile de răgaz fizic și pastoral, dar de o intensă trăire spirituală să fie benefice fiecărui preot și prin ei tuturor credincioșilor încredințați slujirii lor.

Pr. Alois Moraru


 

lecturi: 2431.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat