Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Osemintele preotului Anton Demeter vor fi depuse în Capela Institutului Franciscan

Prin Sfânta Liturghie care va fi celebrată joi, 15 septembrie 2022, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, începând cu ora 11.00, se va marca depunerea osemintelor slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter în cripta pregătită în interiorul capelei institutului. Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct de postul de radio ERCIS FM, transmisiunea fiind preluată de postul de televiziune catolic Angelus TV.

Osemintele părintelui Demeter au fost deshumate din Cimitirul "Eternitatea" din Roman, unde trupul său a fost îngropat la 23 decembrie 2006. S-a născut la 17 septembrie 1925 și a trecut la Domnul în seara zilei de 20 decembrie 2006. Pe 4 aprilie 1959, fiind deținut la Jilava, a fost lovit cu un ciocan de lemn peste spate, lovitură care i-a provocat o lentă paralizie a picioarelor. A slujit ca preot 53 de ani, fiind hirotonit pe 29 iunie 1953.

Provincia Fraților Minori Conventuali din România, împreună cu Episcopia Romano-Catolică de Iași, după terminarea lucrărilor de deshumare și depunerea osemintelor în cripta pregătită în Capela Institutului Teologic Franciscan din Roman, va celebra, în ziua de 15 septembrie, o Sfântă Liturghie, începând cu ora 11.00, prezidată de către Excelența Sa Mons. Iosif Păuleț, episcop de Iași, alături de care vor concelebra Mons. Petru Gherghel, episcop emerit, pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, pr. Cristian Blăjuț, vicepostulatorul cauzei de beatificare, părinți parohi și guardiani ai comunităților Provinciei și preoți invitați.

În Capela Institutului Franciscan din Roman, slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter va putea de acum să fie "întâlnit", având convingerea că el va asculta pe fiecare pelerin al acestei vieți, îndeosebi pe cei bolnavi și suferinzi, și va mijloci la Tronul Tatălui ceresc pentru oricine se va opri pentru un moment de venerare și rugăciune. Totodată, slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter a slujit în ultimii său ani de viață la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan, unde, în amintirea lui, există un birou de consiliere spirituală ce îi poartă numele.

Vă invităm pe toți cei care aveți posibilitatea să participați la această sfântă celebrare și vă îndemnăm să continuați să vă rugați ca Dumnezeu să-l învrednicească pe slujitorul său de cinstea altarelor.

*

În anul 2016, Provincia Fraților Minori Conventuali din România, împreună cu Episcopia Romano-Catolică de Iași, a deschis cauza de beatificare a slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter, aceasta aflându-se actualmente la Dicasterul pentru Cauzele Sfinților din Vatican.

Slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter a murit în faimă de sfințenie, iar astăzi mulți îi invocă mijlocirea și curajul.

Site-ul cauzei de beatificare și canonizare a slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter este www.antondemeter.ro.

Pace și bine!

Pr. Carol-Daniel Sabău, OFMConv.

* * *

Din arhiva ercis.ro:


 

lecturi: 2010.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat