Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oradea: Echipa Diecezei de Iași, învingătoare la "Calix Sacerdotum", ediția a VI-a

Pentru a cincea oară consecutiv, echipa de preoți a Diecezei Romano-Catolice de Iași a câștigat competiția de futsal (fotbal de sală) "Calix Sacerdotum". Ajunsă deja la a VI-a ediție, competiția s-a desfășurat în perioada 29-31 august 2022 (de luni până miercuri). Au participat 10 echipe din 6 dieceze și 4 eparhii. Podiumul a fost completat de echipa Diecezei Romano-Catolice de Timișoara (locul secund) și de echipa Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla (locul al treilea).

Această întrecere sportivă are loc între preoții catolici din România (atât romano-catolici, cât și greco-catolici) din diferitele dieceze sau eparhii. Competiția de futsal "Calix Sacerdotum" dorește să reamintească importanța sportului atât în rândul clericilor și al persoanelor consacrate, cât și în rândul tinerilor din parohiile din care fac parte. Sportul, activitate care este neglijată din ce în ce mai mult, trebuie inclus chiar și în activitățile pastorale ale fiecărei dieceze/eparhii, pentru că o minte sănătoasă și un suflet sănătos trebuie să se dezvolte și într-un trup sănătos.

La această ediție au participat aproximativ 100 de preoți din 6 dieceze romano-catolice (Alba-Iulia, București, Iași, Oradea și Satu Mare) și 4 eparhii greco-catolice (Cluj, Lugoj, Maramureș și Oradea). Cele 10 echipe s-au împărțit în două grupe a câte cinci echipe, fiecare formație având de disputat câte patru partide în faza grupelor. Spre finalul competiției, toate echipele au simțit oboseala acumulată, dar, cu toate acestea, au predominat atât spiritul de fraternitate, cât și plăcerea de a juca împreună.

Această competiție a adus cu sine multe surprize și mult suspans. Este pentru prima dată când echipa greco-catolicilor de la Maramureș a participat la această întrecere sportivă. De asemenea, o altă surpriză a fost parcursul gazdelor (echipa greco-catolicilor de la Oradea), care, pe lângă faptul că au ajuns pe al patrulea loc, poziție pe care nu s-au mai situat niciodată până acum, au reușit să învingă în grupe campioana en titre, echipa Diecezei de Iași.

Înainte de terminarea competiției s-a stabilit ca următoarea ediție "Calix Sacerdotum" să se desfășoare la Iași. Este o mare bucurie că avem posibilitatea să concurăm pentru păstrarea trofeului chiar la noi acasă. Dar, până atunci, echipa câștigătoare, cea a Diecezei de Iași, va veni cu cinci jucători pentru a întregi lotul de 10 jucători cu care România va participa la Campionatul European de Futsal, competiție ce va avea loc în februarie anul viitor, la Timișoara.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile frumoase petrecute împreună cu ceilalți confrați preoți. Mulțumim de asemenea și gazdelor, care au pregătit acest eveniment, făcând în așa fel încât să nu ne lipsească nimic. Le dorim tuturor participanților mult succes în activitatea pastorală pe care o desfășoară în parohiile lor, urmând să ne revedem cu toții sănătoși aici, la Iași, anul viitor!

Pr. Iulian-Robert Gherghel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29-31 august: Oradea: Echipa Diecezei de Iași, învingătoare la "Calix Sacerdotum", ediția a VI-a

*

Cupa "Calix Sacerdotum" a mai fost câștigată de patru ori de echipa Diecezei de Iași (ediția a doua, la Timișoara, 24-27 septembrie 2017; ediția a treia, la Cluj Napoca, 24-26 septembrie 2018, ediția a patra, desfășurată la Satu Mare, între 2 și 4 septembrie 2019, și ediția a V-a, desfășurată la Miercurea Ciuc, între 30 august și 1 septembrie 2021). Prima ediție a "Calix Sacerdotum" s-a desfășurat la București, între 30 noiembrie și 1 decembrie 2016, și a fost câștigată de echipa Diecezei de Timișoara.

* * *

Episcopia Greco-Catolică de Oradea, despre ediția 2022: www.egco.ro: Echipa de fotbal a Diecezei romano-catolice de Iași câștigătoarea Cupei "Calix Sacerdotum"

Album de fotografii de la finală, pe www.facebook.com/episcopiagrecocatolicaoradea, pagina de Facebook Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Miercurea Ciuc: Echipa de futsal a preoților din Dieceza de Iași, învingătoare la "Calix Sacerdotum", ediția a V-a

Agenția SIR: La Miercurea Ciuc a cincea competiție națională de fotbal în cinci pentru preoți catolici. 60 de participanți din șase dieceze și eparhii

Cehia: Participanți din România la Campionatul European de Fotbal în Sală al Preoților Catolici

Muntenegru: Naționala de fotbal de sală a României la Campionatul European de Fotbal de Sală al Preoților Catolici

Șut, pase, gol! Iașiul iese campion!

Cluj-Napoca: Echipa Diecezei de Iași câștigătoare la Competiția "Calix Sacerdotum"


 

lecturi: 2196.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat