Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Exercițiile spirituale anuale ale familiei guanelliene

Cu bucurie și mulțumire față de Dumnezeu familia guanelliană de la Iași a parcurs o perioadă de șase zile de exerciții spirituale anuale, între 25 și 30 august 2022. Aceste zile au fost parcurse sub îndrumarea spirituală a părintelui guanellian Gustavo Debonis. În cadrul itinerarului au participat surorile, preoții și seminariștii guanellieni, în număr total de 15 persoane.

Temele abordate au avut scopul de a revedea, analiza, purifica și reînnoi relația personală cu Dumnezeu în Sfânta Treime după spiritul Evangheliei, fondatorului Alois Guanella, Bisericii, sub inspirația Duhului Sfânt.

Ca un itinerar de exerciții spirituale introducerea a fost făcută asupra importanței tăcerii în a putea crea un dialog autentic cu Domnul în rugăciune, cu cât mai mult a asculta ce vrea ca el să ne vorbească.

Următoarea zi s-a pus accentul pe principiu și fundament: tipul de relație pe care îl am cu Dumnezeu, ce tip de Dumnezeu mi-am creat și cum este el cu adevărat Tatăl revelat prin Isus Cristos și lauda pe care trebuie să o aducem mereu lui.

A treia zi s-a meditat despre reformarea deformată, păcatul și iertarea: originea, modul de manifestare și realitatea ispitelor și a păcatului, opera de răscumpărare a lui Cristos în discernământ ajutați de harurile și înțelepciunea Duhului Sfânt.

A patra zi s-a făcut un pas înainte și s-a aprofundat tema reformarea conformată: după iertare alegerea radicală a lui Dumnezeu, înțelepciunea divină acordată de Duhul sfânt și umilința ca virtute împotriva păcatului.

A cincea zi s-a meditat realitatea și necesitatea convertirii: Dumnezeu convertește omul punând în joc disponibilitatea totală, convertirea inimii a minții și a sentimentelor și educarea pe căile inimii.

A șasea zi s-a pus în lumină urmarea lui Cristos: vocația de discipol, fragmentul Lc 9,57-62, atașamentele umane care ne împiedică în a fi adevărați discipoli și urmași ai lui Cristos și bucuria infinită a iubirii pe care o dispune urmarea lui Cristos cu toate costurile ei, adică crucea.

Împreună să mulțumim Domnului și tuturor acelora care ne susțin prin rugăciune. Fie ca roadele acestor zile intense să fie aduse ca mărturie în misiune spre mărirea lui Dumnezeu în slujirea celor nevoiași.

Gheorghe Andrei Gherguț, novice

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-30 august: Iași: Exercițiile spirituale anuale ale familiei guanelliene


 

lecturi: 966.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat