Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sărata: Sfințirea capelei mortuare

Luni, 29 august 2022, la ora 18.00, în sărbătoarea Martiriului Sfântului Ioan Botezătorul, comunitatea din Sărata împreună cu 10 preoți adunați în jurul episcopului auxiliar Petru Sescu au celebrat Sfânta Liturghie și au trăit un moment unic: sfințirea capelei mortuare, dedicată Tuturor Sfinților.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele paroh, Laurențiu Luca, a adresat un cuvânt de bun venit Preasfințitului, iar la rândul său Excelența Sa a spus că se bucură să ia parte la acest important eveniment din viața comunității noastre.

În predica sa, pr. Felix Măriuț a explicat faptul că Evanghelia nu e antică, nu e "învechită", așa cum spun unii atunci când aud la începutul Evangheliei expresia "în vremea aceea". Ioan Botezătorul a fost decapitat pentru că a avut curajul de a spune adevărul. Oare răutatea cu care a fost omorât Ioan Botezătorul nu e prezentă și în zilele noastre?

La sfârșitul Sfintei Liturghii, credincioșii, alături de preoți și de episcop, au pornit în procesiune spre capela mortuară pentru a o sfinți.

După acest moment important, părintele paroh a adresat o mulțumire generală. Le-a mulțumit episcopilor și preoților pentru că au fost alături de noi în această zi, dar și tuturor binefăcătorilor, știuți și anonimi, care au contribuit la ridicarea acestei construcții. Fără ajutorul lor, moral și financiar, nu am fi fost împreună pentru a sfinți această capelă.

De mult timp aveam nevoie de o astfel de clădire specială în care să ne putem lua rămas bun așa cum se cuvine de la cei dragi ai noștri.

Putem defini acest eveniment ca fiind o sărbătoare a iubirii noastre față de cei dragi ai noștri care părăsesc această lume.

Îi suntem profund recunoscători lui Dumnezeu pentru că a fost alături de noi și ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit munca începută.

Delia Enășel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 august: Sărata: Sfințirea capelei mortuare


 

lecturi: 1458.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat