Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dărmănești: Administrarea Mirului

Sâmbătă, 20 august 2022, comunitatea parohială din Dărmănești a trăit cu entuziasm administrarea sacramentului Sfântului Mir pentru 74 de candidați de către Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Asemenea apostolilor adunați în Cenacol, comunitatea catolică din Dărmănești s-a adunat în jurul sfântului altar pentru ca, prin rugăciune și impunerea mâinilor episcopului ei, Duhul Sfânt să reînnoiască evenimentul Rusaliilor și să înflăcăreze credința și iubirea ei.

Cei 74 de candidați au așteptat cu nerăbdare să fie unși cu sfânta crismă și confirmați cu Duhul Sfânt pentru a deveni martori în trăirea credinței pe care au primit-o la Botez. A fost un eveniment deosebit de important din viața lor pentru care s-au pregătit așa cum se cuvine.

Administrarea sacramentului Mirului a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii prezidate de Preasfințitul Petru Sescu la care întreaga comunitate parohială i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru lucrarea continuă a Duhului Sfânt care se revarsă necontenit asupra noastră cu darurile sale.

Mulțumim Excelenței Sale Monsenior Petru Sescu pentru că a binevoit să vină în mijlocul nostru și, prin impunerea mâinilor sale, să ni-l dăruiască pe Duhul Sfânt, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat.

Mulțumim părintelui paroh Petru Vernică, părintelui Octavian, părintelui Cornel și sorei Monica pentru bunătatea și răbdarea cu care i-au condus pe acești adolescenți și tineri pe drumul pregătirii acestei sărbători, spre a-l primi în sufletele lor pe Duhul Sfânt.

Mulțumim tuturor preoților și credincioșilor care au dorit să participe la celebrarea Sfintei Liturghii de conferire a sacramentului Mirului, alăturându-se rugăciunilor noastre.

Duhul Sfânt să ne ajute să ne trăim cu adevărat credința pentru a fi astfel adevărați fii ai Bisericii care-și trăiesc, își apără și își mărturisesc credința catolică.

Luminița Lang

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 august: Dărmănești: Administrarea Mirului


 

lecturi: 748.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat