Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman (Murialdo): Visează înainte și bucură-te de educație. O colaborare reușită între autoritățile locale și Biserică

"Fii pe V.I.B.E.", adică "Visează înainte și Bucură-te de Educație", ajunsă la a doua ediție, fiind organizată ca și anul trecut de Fundația "Leonardo Murialdo" din Roman, cu sprijinul și implicarea Primăriei Comunei Săbăoani. Activitatea s-a desfășurat în parcul mare al comunei în perioada 9-13 august 2022, între orele 9.00 și 13.00, și au beneficiat de aceasta copiii din comună începând cu clasa pregătitoare până la clasa a VII-a inclusiv, participând peste 300 de persoane la acest proiect.

Termenul general al acestui proiect este "vocație". Auzim des de acest termen mai ales în limbajul religios și facem referire la vocația de a fi preot, persoană consacrată sau viața de familie. Proiectul acesta ne îndeamnă să privim și spre sfera laică a vocației. Fiecare dintre noi suntem chemați să spunem cu toată inima DA vocației pe care am primit-o. Unii au o chemare spre educație, spre viața socială, spre viața juridică, spre partea tehnică, psihologică, dar uneori copii nu reușesc să intre în contact cu oamenii care profesează meseriile acestea. În schimb în aceste zile ei au putut cunoaște mai multe profesii ajutați fiind de invitații noștri. Iată care au fost invitații și profesiile pe care aceștia le au: dentist tehnic Robu Maria; kinetoterapeut Ciobanu Petrică; farmacist Sescu Laura; frizer Fabian și Laurențiu; inginer agronom Vîrgă Anton; echipaj SMURD; asistent social Anton Barticel; ghid turistic Ghiuzan Evelina-Ioana; psiholog Andrei Emilia; actor Fabian Ciobanu; steward (joc de rol) Filip Sescu; avocat Alexandru Iștoc; CFR Andrei Emil; electrician Buzdugan Petrică; fotograf Alina Donosă; vocația la viața consacrată pr. Țurcanu Petru și Ionuț Ciceu și invitați speciali Stanley din Nigeria și Braynner din Columbia; DJ Florin și Paul; profesor Butnaru Alexandra.

Prin proiectul acesta dorim să le facem cunoscut copiilor faptul că trebuie să avem curaj să răspundem chemării și vocației pe care Dumnezeu ne-a dat-o fiecăruia dintre noi. Să privim în Biblie la numeroasele personaje care atât de afirmativ au răspuns chemării lor. Drept model este tânărul Samuel care atunci când a fost chemat de Dumnezeu a răspuns atât de frumos: "Iată-mă". Prin acest iată-mă, omul se pune total la dispoziția lui Dumnezeu și vom vedea cum prin aceasta, prin curajul lui, ia parte la marele plan al lui Dumnezeu. Suntem chemați să răspundem și noi cu aceeași inimă liberă ca a lui Samuel la vocația profesiei noastre la care suntem chemați.

Le suntem recunoscători tuturor copiilor prezenți, celor care au colaborat cu noi pentru acest proiect, binefăcătorilor, părinților și într-un mod aparte voluntarilor noștri care și-au dăruit timpul și disponibilitatea lor.

Anton Barticel
asistent social CSI

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-13 august: Roman (Murialdo): Visează înainte și bucură-te de educație. O colaborare reușită între autoritățile locale și Biserică


 

lecturi: 473.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat