Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești: Administrarea Sfântului Mir

Comunitatea romano-catolică "Adormirea Macii Domnului" din Horgești, marți, 16 august 2022, în a doua zi a hramului comunității, a avut un nou eveniment al Rusaliilor, pentru 45 de copii și tineri candidați pentru primirea Sfântului Mir. Candidații, împreună cu întreaga comunitate, îmbrăcată în sărbătoare, l-au așteptate cu multă bucurie și emoții pe Excelența Sa Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

După timpul îndelungat de așteptare și pregătire sub deosebita atenție a părintelui paroh Ioan Bișog, a venit și ziua mult așteptată a candidaților, în care l-au primit pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri ale sale, prin mâinile PS Petru Sescu.

După citirea lecturilor și proclamarea Evangheliei, PS Petru, în cadrul predicii, a dialogat în mod deschis cu candidații la Sfântul Mir, punându-le întrebări, la care candidații au răspuns fie individual, fie în grup. De asemenea, PS Petru a subliniat în cadrul predicii importanța Duhului Sfânt în viața fiecărui creștin, dar și importanța celor șapte daruri pe care le-au primit.

La finalul predicii candidații, având câte o lumânare aprinsă în mână, au făcut reînnoirea promisiunilor de la Botez, devenind astfel mai conștienți de aceste promisiuni.

Punctul culminant al celebrării a fost când episcopul, împreună cu preoții concelebranți, a rostit rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt. Prin rugăciune de invocare a Duhului Sfânt, impunerea mâinilor și ungerea cu Sfânta Crismă, PS Petru a conferit fiecărui candidat sacramentul Sfântului Mir.

La finalul Sfintei Liturghii, o tânără, care a primit sacramentului Sfântului Mir, a mulțumit atât lui Dumnezeu pentru sărbătoarea care a avut loc, dar un cuvânt de mulțumire episcopului PS Petru Sescu, care a conferit taina Sfântului Mir, părintelui paroh Ioan Bișog, pentru grija și răbdarea pe care a avut-o cu candidații, dar și tuturor acelora care într-un mod sau altul s-au implicat pentru ca sărbătoarea să fie frumoasă și bine organizată. Bunul Dumnezeu în mare sa bunătate să îi răsplătească pe toți.

Ioachim Doboș
seminarist al comunității, în anul IV la ITRC

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 august: Horgești: Administrarea Sfântului Mir


 

lecturi: 1661.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat