Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Administrarea sacramentului Mirului

Duminică, 7 august 2022, 198 de copii și tineri din Parohia "Trupul și Sângele Domnului" Gherăești au primit sacramentul sfântului Mir prin mâinile PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, ale PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași și ale PS Petru Gherghel, episcop emerit.

În ultimele două săptămâni, în fiecare zi, noi, copiii și tinerii, am participat zilnic la pregătirile de la ora 9.00 și la Sfânta Liturghie de seară, unde părintele vicar a ținut o predică specială pentru candidații care așteptau să-l primească pe Duhul Sfânt în viața lor.

Împreună cu nașii și cu membrii familiei, am participat la sacramentul Spovezii, iar sâmbătă seară după Sfânta Liturghie, pentru a ne pregăti sufletește mai bine, am luat parte la o Veghe de rugăciune.

Ziua de duminică a început cu întâmpinarea episcopilor, după care a urmat Sfânta Liturghie care a fost încărcată de emoție și care a fost animată prin cântece și rugăciuni de către candidații nerăbdători de a-l primi pe Duhul Sfânt. Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Petru Sescu care ne-a vorbit, într-un mod dialogat, despre prezența Duhului Sfânt în viața creștinului și despre darurile Duhului Sfânt. Punctul culminant și plin de bucurie, atât pentru noi, care urmam să primim sacramentul Mirului, cât și pentru nași, a fost ungerea cu Sfânta Crismă. Prin dobândirea Duhului Sfânt devenim martori ai lui Cristos și astfel putem să mărturisim cu tărie credința creștinească.

În încheierea Sfintei Liturghii, au fost adresate gânduri de mulțumire tuturor de către un reprezentant al tinerilor care a primit sacramentul Mirului, iar poezia recitată de o fată în cinstea Duhului Sfânt a stârnit în inima fiecăruia un fior de bucurie.

Un cuvânt ar putea descrie ceea ce am simțit noi: recunoștință! Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a oferit și pentru bucuriile pe care ni le-a adus. Îi suntem recunoscători Duhului Sfânt că a coborât în inimile noastre și pentru că, datorită darurilor sale, de acum putem face față cu mai mult curaj și încredere tuturor încercărilor vieții.

Larisa Puțanu și Eliza Androșcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 august: Gherăești: Administrarea sacramentului Mirului, foto: Paul Dumea.
 


lecturi: 2281.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat