Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Fericitul Ieremia Valahul": Aniversare și sfințire de orgă

Duminică, 7 august 2022, Preasfințitul Iosif Păuleț a celebrat Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în Biserica "Fericitul Ieremia Valahul" din Bacău cu ocazia aniversării a 17 ani de la consacrarea altarului și sfințirea bisericii. În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc și binecuvântarea și sfințirea noii orgi achiziționată prin generozitatea credincioșilor și a binefăcătorilor și cu sprijinul Episcopiei de Iași.

În cuvântul de introducere, după salutul adresat Preasfințitului și tuturor celor prezenți, părintele paroh Eduard-Mihai Coșa a spus: "Ne apropiem de sfântul altar, pentru a celebra Sfânta Liturghie prin care voim să-l preamărim în această seară pe Dumnezeu și să-i mulțumim prin jertfa supremă a Fiului său. Voim să-i amintim la această Sfântă Liturghie pe toți binefăcătorii noștri, vii sau răposați, instituțiile care au susținut și susțin în mod constant bunul mers al Parohiei, pe toți bunii creștini care au oferit și s-au oferit pentru ca acest locaș «să crească în înțelepciune, statură și în har». Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cu darurile sale pentru tot binele făcut".

La Sfânta Liturghie au concelebrat mai mulți preoți din oraș și prieteni ai Fericitului Ieremia. Sfânta Evanghelie a fost proclamată de pr. Isidor Dâscă - decan emerit, iar cuvântul de învățătura a fost ținut de pr. Egidiu Condac, vicar episcopal. Cântările liturgice au fost interpretate de corul bisericii sub bagheta dl. prof. Adrian Farcaș, organistul bisericii. S-a cântat Missa Încoronării de Mozart prin acordurile noii orgi interpretate cu măiestrie de dl. Eduard Antal, organist la Catedrala "Sfântul Iosif" din București și cu aportul soliștilor profesioniști invitați pentru acest eveniment. După binecuvântarea finală a avut loc un scurt concert de orgă prin care dl. Eduard Antal a scos în relief sunetul melodios și caracteristicile specifice ale noii orgi.

După ultima piesă, Preasfințitul Iosif a apreciat cântările liturgice și interpretările artistice și a felicitat corul și pe dl. organist pentru interpretarea deosebită. De asemenea le-a mulțumit preoților din parohie pentru inițiativa avută și i-a încurajat pe preoți prezenți în misiunea lor în mijlocul poporului lui Dumnezeu.

Deoarece s-a amintit de aniversarea a trei ani de la consacrarea întru episcopat a Preasfințitului Iosif, toți cei prezenți au aplaudat îndelung și s-a intonat cântarea "La Mulți Ani", spre mai mare slavă a lui Dumnezeu.

Daniel Iștoc

* * *

Să ne amintim: Consacrarea altarului și sfințirea bisericii "Fericitul Ieremia Valahul" din Bacău (6 august 2005)


 


lecturi: 2527.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat