Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul tinerilor la Cacica: Pelerini ai păcii

În Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, tinerii din Dieceza de Iași sunt invitați să facă un pelerinaj la sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica pentru a invoca pacea pentru lumea întreagă.

Un adevărat pelerinaj presupune sacrificiu. Acesta este un element esențial al pelerinajului. Drumul pe jos, înfruntând căldura sau vântul, razele dogoritoare ale soarelui sau ploaia, asfaltul înfierbântat sau pietrele și praful înseamnă o penitență și o întărire a voinței. De fapt, viața este uneori o "cursă cu obstacole". Însă, în pelerinajul nostru pământesc Cristos pășește mereu cu noi.

Oficiul pentru Pastorația Tineretului, în colaborare cu Oficiul pentru Vocații și Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, îndeamnă tinerii, seminariștii și persoanele consacrate să se unească în rugăciune și să participe la pelerinajul pe jos spre Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica cu o intenție specială: pacea pentru lumea întreagă.

Pelerinajul tradițional al tinerilor la sanctuarul de la Cacica va începe duminică, 14 august 2022. Tinerii, seminariștii, persoanele consacrate și toți credincioșii care doresc să participe sunt rugați să fie prezenți la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele, până la ora 12.00. La această oră va avea loc ritualul pornirii în pelerinaj, după care se va începe procesiunea spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 și va avea lor ritualul primirii tinerilor pelerinilor la sanctuar.

Sfânta Liturghie din ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, de la ora 18.00, va fi animată de tineri, seminariști și persoane consacrate. Următorul moment va fi privegherea mariană și procesiunea cu lumânări de la ora 22.00. Sfânta Liturghie din solemnitatea Adormirii Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Vă așteptăm la Cacica pentru a o cinsti împreună pe Sfânta Fecioară Maria și pentru a ne ruga pentru pace în lumea întreagă!

Pr. Felix Roca
Oficiul pentru Pastorația Tineretului

_______________________

Scrisoare pastorală: Pelerini la Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica

Chemare și răspuns la Sanctuarul de la Cacica. Programul pelerinajului 2022
 


lecturi: 924.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat