Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pustiana: 82 de tineri au primit taina Sfântului Mir

Sâmbătă, 30 iulie 2022, 82 de tineri din Parohia Romano-Catolică "Sfântul Ștefan" Pustiana au primit taina Sfântului Mir din mâinile Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași. La această sărbătoare au participat preoți din diferite comunități din împrejurimi, reprezentanți ai autorităților, familiile, prietenii, rudele, nașii candidaților, dar și un număr foarte mare de credincioși din Pustiana și împrejurimi.

După un timp îndelungat de pregătiri, sub călăuzirea atentă a părintelui paroh Anton Diacu, a părintelui vicar Iulian Gherghel și a sorei Iuliana Sascău, cei 82 de tineri l-au primit pe Duhul Sfânt cu cele 7 daruri ale sale, în ziua de sâmbătă 30 iulie 2022, prin mâinile Preasfințitului Iosif Păuleț.

La cuvântul de învățătură, Preasfințitul Iosif i-a îndemnat pe tineri, dar și pe toți cei prezenți să nu uite de Dumnezeu și de puterea Duhului Sfânt.

La finalul Sfintei Liturghii, o reprezentantă a tinerilor a mulțumit bunului Dumnezeu pentru această zi minunată, Preasfințitului Iosif pentru că a binevoit să le confere Sacramentul Mirului, părintelui paroh, părintelui vicar și sorei care s-au ocupat de pregătirea lor.

Iată câteva mărturii ale unora dintre acești tineri:

"Ziua Mirului a fost una emoționantă pentru mine. Îmbrăcați în straiele populare, șirul lung de tineri mi se părea interminabil. Primirea Presfințitului Iosif Păuleț, m-a făcut să tresalt de bucurie. Sfânta Liturghie a fost un moment unic în viața mea. Predica Excelenței Sale mi-a ajuns la inimă, iar reînnoirea jurămintelor de la Botez, cu lumânarea în mâna, m-a făcut să mă simt un creștin adevărat. Momentul în care am primit sfântul Mir a fost unul special. Mi-am simțit inima plină de bucurie, primind plinătatea darurilor Duhului Sfânt prin impunerea mâinilor Excelenței Sale. Întreaga Liturghie a fost o binecuvântare de la bunul Dumnezeu, la fel ca întreaga zi. O amintire rămasă pe veci în sufletul meu" (Roxana-Iuliana Laslău).

"A fost un moment important în viața mea de creștin în care s-a concretizat creșterea mea în credință prin primirea Duhului Sfânt cu cele șapte daruri ale sale. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături, mai ales părinților și fraților, dar și celor care s-au ocupat intens de pregătirea noastră. A fost o zi minunată" (Narcis-Constantin Beța).

"Sărbătoarea primirii Duhului Sfânt cu cele șapte daruri ale sale a fost precedată de o pregătire intense, dar frumoasă cu părintele paroh Anton, părintele vicar Iulian și cu sora Iuliana, iar ziua în care l-am primit pe Duhul Sfânt a fost o zi plină de har, în care, eu, dar sunt convins că și colegii mei am simțit prezența lui Dumnezeu Treimic: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. A fost o zi absolut minunată" (Florin-Iulian Timaru).

Laurențiu-Daniel Timaru
seminarist în anul V la ITRC

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iulie: Pustiana: Administrarea sacramentului Mirului
 


lecturi: 1460.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat