Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Exerciții spirituale pentru Ordo Virginum la Centrul "Gaudium et Spes"

În perioada 25-28 iulie 2022, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian au avut loc exerciții spirituale pentru fecioarele consacrate (Ordo Virginum). Meditațiile au fost ținute de pr. Iosif Enășoaie. Au fost prezente surori din parohiile Diecezei de Iași, dar și surori provenind din Arhidieceza de București, precum și din cea de Timișoara și Cluj.

Exercițiile spirituale au început cu o Sfântă Liturghie celebrată de pr. Felician Tiba, directorul Centrului "Gaudium et Spes", care ne-a adresat și un cuvânt de bun venit.

A urmat apoi o meditație introductivă făcută de pr. Iosif Enășoaie, în cadrul căreia ne-a vorbit despre importanța acestor zile pentru suflet, dar și pentru trup.

"Tăcerea însoțită de meditație, dar și de odihna trupului, spunea pr. Iosif, au rolul de a ne ajuta să pătrundem mult mai ușor în profunzimea Cuvântului lui Dumnezeu, de aceea vă îndemn ca zilele acestea să vă lăsați pătrunse de El, de Duhul său, de tăcerea sa. Să faceți din capelă locul privilegiat al acestor zile, iar din Isus Euharisticul însoțitorul și prietenul vostru".

Au fost zile pline de har și de prezență a lui Dumnezeu. Părintele Iosif ne-a introdus cu multă răbdare în profunzimile Cuvântului lui Dumnezeu, pe care ni l-a împărtășit din plin, atât în cadrul celor două meditații zilnice, cât și în cadrul Sfintei Liturghii. Adorația, unde am avut posibilitatea să-l contemplăm și să-l rugăm pe Isus, Mirele nostru, a completat tabloul odihnitor al fiecărei zile de exerciții spirituale.

O sinceră mulțumire părintelui Iosif Enășoaie pentru disponibilitate, surorilor care, deși multe înaintate în vârstă și cu probleme de sănătate, au decis să participe, dar și echipei de la Centrul "Gaudium et Spes", pentru disponibilitatea și generozitatea demonstrate pe parcursul acestei perioade.

Isus, Mirele fecioarelor, să binecuvânteze efortul tuturor!

Sr. Maria Porundi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-28 iulie: Traian: Exerciții spirituale pentru Ordo Virginum la Centrul "Gaudium et Spes"
 


lecturi: 1297.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat