Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Proiectul "Pași spre Viitor"

În perioada 15 iulie - 15 noiembrie 2022, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași implementează proiectul "Pași spre Viitor".

Proiectul "Pași spre Viitor" își propune să formeze voluntarii și specialiștii implicați în proiect în domenii cum ar fi managementul crizei și lucrul cu categorii sociale noi, punându-se accent pe grupuri de refugiați. În aceeași măsură, proiectul se axează pe activități de grup - întâlniri tematice cu copiii, adolescenții și părinții/aparținătorii, activități sportive și de ecologizare, activități de tip sensibilizare a opiniei publice cu privire la efectele post-pandemie, activități de formare și activități de tip expoziții de obiecte hand-made.

Grupurile țintă sunt reprezentate de copii de vârstă școlară mică, adolescenți, tineri și specialiști în domeniul social, beneficiari, voluntari și profesioniști din cadrul a două programe sociale ale Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, respectiv Centrul de Plasament "Sfântul Iosif" și Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco".

Activitățile proiectului sunt orientate pe trei direcții de acțiune:

1. Diminuarea efectelor post-pandemice în rândul a 25 de copii și 11 adolescente.

2. Dezvoltarea competențelor profesionale a 15 voluntari și 15 specialiști, implicați în oferirea serviciilor, prin participarea la cursuri de formare în domeniul managementul crizei și lucrul cu grupurile noi de beneficiari.

3. Dezvoltarea spiritului social-caritativ, sensibilizarea comunității ieșene cu privire la efectele post-pandemie asupra tinerilor și copiilor.

Proiectul "Pași spre viitor" este finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Mai multe informații privind acest proiect puteți obține la telefon: 0232.210.085;0729.550.049, e-mail: contact@caritas-iasi.ro, persoană de contact: Mariana Ursan, manager proiect.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 452.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat