Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Chitila: Mulțumire pentru cei 30 de ani de slujire misionară a Misionarelor Carității

La încheierea misiunii lor în Chitila (jud. Ilfov), Surorile Misionarele Carității au mulțumit lui Dumnezeu, în cadrul Sfintei Liturghii din 21 iulie 2022, pentru cei 30 de ani de slujire pe teritoriul acestei parohii. Casa surorilor a fost donată Slujitorilor Carității din Opera Don Guanella.

La acest eveniment a participat ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop de București, însoțit de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop emerit, și de mulți alți preoți. Au mai fost prezenți și sora provincială din cadrul Congregației "Misionarele Carității", dar și părintele Bakthis Walagan Alphonse, SDC, superiorul Slujitorilor Carității din România, însoțit de un grup de seminariști și surori guanelliene.

La finalul Sfintei Liturghii, Excelența Sa Aurel Percă a mulțumit surorilor pentru tot ceea ce au făcut în această comunitate și pentru modul lor de a fi, mereu senine și zâmbitoare, indiferent de probleme sau situații mai dificile. A încurajat Frații Guanellieni să continue misiunea în slujirea celor mai nevoiași din societate.

ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop emerit, cel care a primit surorile încă de la început și a fost prezent și la vizita Maicii Tereza de Calcutta în Arhidieceza de București, a luat cuvântul, povestind întâmplări frumoase legate de vizita sfintei în România în mai 1990. A fost amintit, de asemenea și pr. Martin Cabalaș, paroh în acea vreme, care a contribuit la ridicarea acestei case. Părintele Alphonse a adăugat un cuvânt de mulțumire pentru încrederea și prezența tuturor îndemnând să ne rugăm pentru ca "în toate să fie iubire".

Toate acestea au fost urmate de un alt moment important: în prezența actualului paroh, pr. Ciprian Mărtișcă, și a arhiepiscopului Aurel Percă, a fost semnat contractului de donație a casei Misionarelor Carității către Slujitorii Carității, cu tot ce cuprinde această misiune, cu menirea de a duce mai departe misiunea surorilor și de a o face sa rodească spre mai mare slava lui Dumnezeu.

Părintele Alois Guanella își încuraja fiii și fiicele sale, spunându-le: "Toată lumea e patria voastră!" Iată că această afirmație rostită acum mai bine de un secol continuă să fie actuală.

Ne bucurăm pentru că Slujitorii Carității au reușit să extindă cortul carității și la București prin preluarea unei noi case pentru "bunii fii", așa cum numea părintele Guanella acele persoane "care au probleme, dar care, de obicei, sunt capabile să facă unele progrese..."

Mulțumim lui Dumnezeu, superiorilor majori care au acceptat preluarea și prezența Slujitorilor Carității în această comunitate. Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți și au făcut ca această sărbătoare sa fie atâta de frumoasă, așa cum se cuvine unui asemenea eveniment!

Iosif Barticel


 

lecturi: 710.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat