Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Administrarea Mirului

După o lungă pregătire de aproape un an, timp în care au aprofundat temeinic darurile Duhului Sfânt, duminică, 17 iulie 2022, comunitatea catolică din Faraoani s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare: 58 de tineri și adolescenți erau gata să-l primească pe Duhul Sfânt. Liturghia a fost transmisă de postul de radio ERCIS FM, transmisiunea fiind preluată de postul de televiziune catolic Angelus TV.

În jurul orei 10:30, candidații la Sfântul Mir gătiți în porturi tradiționale îl așteptau pe Preasfințitul Petru Sescu, care a sosit însoțit de cinci călăreți. La ora 11.00 a început Sfânta Liturghie solemnă, la care a luat parte întreaga comunitate, arătându-le susținerea și sprijinul lor candidaților la Sfântul Mir.

Animarea liturgică a fost întreținută de corul mare al parohiei, care s-a ridicat la înălțimea acestei sărbători și i-au oferit un plus de emoție.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul le-a explicat tinerilor că mai important decât a ști cine este Duhul Sfânt este să știm că avem nevoie de el. Apoi, cu multă încredere și bucurie, Preasfințitul le-a oferit candidaților Sfântul Mir, revărsând asupra lor Darurile Duhului Sfânt.

În încheiere, părintele paroh, Felix Măriuț, alături de o reprezentantă a celor miruiți, și-au exprimat mulțumirile către toți care au făcut ca această sărbătoare să fie mai frumoasă.

La finalul celebrării, PS Petru a împărțit tuturor o binecuvântare specială, urmând procesiunea spre casa parohială.

Îi felicităm pe acești tineri și întăriți fiind în credință de Duhul Sfânt, le dorim să o mărturisească mai departe plini de iubire și de entuziasm.

Câteva impresii ale celor miruiți:

  • "Într-o zi frumoasă și însorită, ne-am trezit cu inima plină de fericire și speranță, am simțit în sufletul nostru un curcubeu de nevăzut al harului divin și ne-am îndreptat spre biserică să îl întâmpinăm pe episcopul auxiliar Petru Sescu și prin mijlocirea Preasfințitului să primim în sacramentul Mirului cele șapte daruri ale Duhului Sfânt. Îi mulțumim pe această cale, în primul rând bunului Dumnezeu pentru harurile sale de neprețuit, Excelenței Sale Petru Sescu, părintelui paroh Felix Măriuț, părintelui vicar Gabriel Bârnat, părinților și nașilor pentru că ne-au inițiat în a ne maturiza în credința creștină vie" (Delia).

  • "Sincer, am simțit ceva intens asupra predicii, deoarece a fost prima oară în care nu m-am simțit obligat să fiu așa atent la predică, m-am simțit extraordinar de bine și de important, am simțit că voi reuși ca de acum înainte să fiu cu gândul mai mult la Dumnezeu și la Duhul Sfânt, am simțit că voi reuși să merg cu drag la biserică și m-am simțit mai curat sufletește" (Andrej).

  • Ziua sfântului mir a fost o zi pe care nu voi uita niciodată. La început a fost plină de emoții și solemnitate dar mi-am amintit că părintele paroh și vicar ne-au pregătit mult timp pentru această zi. "Acum toată munca depusă în ultimul an s-a transformat în har divin. Întreaga comunitate de credincioși sărbătorea alături de noi. Inima îmi era plină de emoție și recunoștință pentru darurile Duhului Sfânt pe care le-am primit. Mă bucur că am avut onoarea sa recit în fața Preasfințitului și le mulțumesc celor din echipa ERCIS FM, în numele tuturor copiilor, pentru că le-au oferit credincioșilor de pretutindeni oportunitatea de a lua parte la bucuria noastră. Însă Sfântul Mir este doar începutul misiunii noastre. Aceea de a vesti cuvântul Domnului și de a trăi o viață plăcută lui" (Miruna).

  • "Ziua de 17 iulie a însemnat pentru mine un prilej de mare bucurie și emoție, deoarece l-am primit pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri prin mâinile Preasfințitului Petru Sescu. A fost o Sfântă Liturghie emoționantă în care am fost susținuți de toată comunitatea. Cântecele corului m-au făcut cu adevărat să simt că primesc mirul și m-au introdus mai adânc în sărbătoare. Le mulțumesc tuturor celor care s-au ocupat de pregătirea noastră și tuturor celor care au făcut sărbătoarea să fie așa înălțătoare! A fost o zi pe care nu o voi uita niciodată!" (Sebi).

Alexandru Hodorog

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iulie: Faraoani: Administrarea Mirului

* * *

Înregistrarea transmisiunii în direct a Liturghiei:


 

lecturi: 1483.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat