Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: Vizită din Ucraina la Oituz

În săptămâna 8-15 iulie 2022, am avut bucuria să-i găzduim la Oituz, în Centrul Educațional Kolping, pe Iulia Savka și fiul ei, Liubomir, veniți din Ucraina. Iulia este un voluntar activ în acțiunile din Kolping Ucraina, iar în acest timp de mare dificultate pentru poporul ucrainean ea a ales să nu emigreze, ci să se implice la cantina socială deschisă de Kolping Ucraina într-o școală din Cernăuți, acolo unde voluntarii pregătesc zilnic peste 400 de porții de mâncare pentru familiile refugiate din zonele de război.

Iulia Savka a dorit să vină în România într-o călătorie de mulțumire pentru tot sprijinul oferit de către Kolping România, Episcopia Romano-Catolică de Iași, Centrul "Murialdo" din Roman, Centrul Misionar Diecezan, alte asociații și companii care au sprijinit și sprijină în continuare Ucraina.

Cele mai importante momente din programul Iuliei au fost: ateliere de lucru cu copiii din Centrul Educațional, întâlnire cu Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, interviu la Radio ERCIS FM, vizită la Centrul "Murialdo" din Roman, vizitarea comunității surorilor "Slujitoarele Duhului Sfânt" din Roman, unde am avut posibilitatea să ne întâlnim cu trei familii de ucraineni găzduiți de către surori, vizită la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, întâlnirea la Oituz cu PS Matthias König, episcop auxiliar din Dieceza de Paderborn, Germania.

Un moment emoționant a fost întâlnirea cu tinerii voluntari Kolping din Oituz. Iulia a prezentat câteva repere despre cultura și valorile din țara ei, situația din Ucraina, experiențe personale de la începutul războiului.

Reamintim că Organizația Kolping este alături de Ucraina încă din luna februarie, de la începutul războiului prin organizare de transporturi umanitare ajunse la numărul 16: alimente, medicamente, haine, încălțăminte, produse pentru igienă personală, produse pentru prim ajutor, materiale și mașini de cusut pentru atelierul de croitorie.

Solidaritatea pentru Ucraina continuă, iar cine dorește să sprijine demersul nostru poate face asta accesând https://ucraina.kolping.ro.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-15 iulie: Kolping: Vizită din Ucraina la Oituz


 

lecturi: 187.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat