Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Murialdo: Al cincilea transport umanitar în Ucraina

Tu ce faci mâine seară? Dacă ai un răspuns pentru această întrebare sau dacă îți poți face planuri înseamnă că te afli printre cei ce se bucură de pace. Știm că nu putem schimba noi întru totul lumea, dar putem să o facem puțin mai frumoasă.

Ce se întâmplă totuși cu cei ce nu mai au curajul să viseze la o zi de mâine liniștită? Le putem duce crâmpeie de bucurie. Noi, Fundația Leonardo Murialdo împreună cu Organizația Kolping România, am plecat joi, 14 iulie 2022, înspre Ucraina, în al cincilea transport organizat împreună. Pentru cei de la Kolping era al 16-lea. unde am uitat parcă mult prea repede de sunetul păcii. Sirenele care anunțau pericolul unui atac al rachetei ne-au introdus brusc în realitatea ucrainenilor. O realitate pe care noi am putut-o părăsi la finalul zilei când ne-am întors acasă, dar nu și cei pentru care Ucraina este mai mult decât un punct pe hartă. Totuși, nu ne-am oprit și am înaintat, determinați fiind să ducem la destinație proviziile atât de necesare celor ce luptă pentru țara lor și celor ce și-au părăsit locuința pentru un loc sigur.

În momentele cele mai dificile aflăm că suntem gata oricând să facem bine, indiferent de vârstă și de locul unde ne aflăm. Transportul cu ajutoare a fost posibil datorită unor fonduri venite de la binevoitori aflați atât dincolo de frontiere, din Italia, cât și din Roman prin intermediul copiilor de la "Vara împreună". Nu uităm niciodată faptul că dar din dar se face rai. Au demonstrat-o și copiii din Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman, care au primit pentru prima dată darurile Duhului Sfânt, în taina Sfântului Mir, pe care au vrut să le răspândească în întreaga lume.

Dacă v-am inspirat să faceți bine atunci vă spunem că încă este nevoie de ajutorul nostru. Un flux de 500 de refugiați, care au nevoie de alimente, în special neperisabile, și de așternuturi, depind de noi. Este adevărat că avem nevoie de mâncare pentru a trăi, dar este adevărat și faptul că nu suntem numai trup, ci și spirit și tânjim după hrană sufletească. Să nu uităm de copiii care încă au nevoie să simtă bucuria inocenței, acei copii pentru care o minge este mai mult decât un simplu dar.

Știm că putem, prin intermediul dumneavoastră, să ducem darul bunătății din nou celor aflați în clipe greu de imaginat.

Prof. Alexandra Butnaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 iulie: Murialdo: Al cincilea transport umanitar în Ucraina


 

lecturi: 115.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat