Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

ERCIS FM se va auzi și la radiourile din Bacău și împrejurimi

Radio ERCIS FM, postul de radio al Diecezei Romano-Catolice de Iași, se va auzi prin frecvență radio în municipiul Bacău și în satele din împrejurimi pe frecvența FM 107 MHz. Frecvența a fost obținută joi, 30 iunie 2022, în urma concursului organizat de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Frecvența pentru Bacău vine în urma rugăciunilor, a multor cereri făcute, dar și a proiectului editorial realizat de către ERCIS FM, apreciat de către membrii CNA prin acordarea acestei frecvențe pentru Bacău cu unanimitate de voturi.

Subsemnatul, pr. Adrian Blăjuță, în calitate de președinte al Asociației "Presa Bună" și director ERCIS FM, împreună cu Alexandra Măriuț, redactor-șef ERCIS FM, și Silviu Dogariu, vicepreședinte al Asociației "Presa Bună", au participat și au susținut cauza ERCIS FM în ziua de 27 iunie, după ce a fost depus un dosar consistent în acest sens.

În urma concursului organizat de CNA, în perioada 27-30 iunie, pentru atribuirea unor frecvențe radio au participat 54 de radiouri și au fost acordate 31 de frecvențe, dintre care trei au fost atribuite unor posturi de radio cu profil religios, dedicate unor confesiuni diferite: ERCIS FM (Bacău), Radio Trinitas (Drobeta-Turnu Severin) și Radio Vocea Speranței (Turnu Măgurele).

Avem astăzi bucuria de a ne vedea așteptările împlinite. Este o bucurie și a păstorului Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț care, alături de PS Petru Sescu, episcop auxiliar, și PS Petru Gherghel, episcop emerit, a susținut mereu acest mijloc de comunicare în sprijinul răspândirii cuvântului lui Dumnezeu prin diferitele emisiuni și transmisiuni. Radio ERCIS FM va putea fi ascultat și la radiourile din municipiul Bacău și în satele dimprejur, pe frecvența FM 107 MHz. În maxim două luni va fi implementată și tehnica pentru această frecvență, cu speranțe ca deja pelerinajul de la Cacica, din 15 august, să se transmită și prin această frecvență de Bacău.

Este un moment istoric important pentru Biserica noastră locală pe care mulți creștini l-au așteptat și iată că în aceste zile el s-a realizat, mai ales că în zona Bacăului sunt cei mai mulți credincioși romano-catolici din Dieceza de Iași.

Radio ERCIS FM a fost lansat pe platforme on-line la 19 martie 2021, în sărbătoarea Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Universale, având ca moto: "Mereu împreună cu tine", și emite pe frecvențe radio FM în municipiul Piatra Neamț (și împrejurimi) - 89,8 Mhz și municipiul Roman (și împrejurimi) - 88,3 Mhz. ERCIS FM poate fi recepționat și on-line, pe www.ercisfm.ro, prin aplicațiile ERCIS FM de pe telefoanele mobile (cu Android sau iOS) sau prin apel telefonic cu tarif normal/minute naționale 0315040409, dar și în rețelele de cablu TV, prin rețeaua DIGI (RCS & RDS) și UPC-Vodafone. Pe pagina Facebook a radioului https://www.facebook.com/ercisfm.ro credincioșii pot fi la curent cu programul și noutățile radio. Pe aplicațiile ERCIS FM pe telefoane și pe site-ul radioului (www.ercisfm.ro) pot fi reascultate multe dintre emisiunile difuzate, sub formă de podcast.

Zeci de realizatori de emisiuni și rubrici, dar și mulți colaboratori înfrumusețează grila cu emisiuni diversificate a radioului ERCIS FM. Succesul obținerii frecvenței pentru Bacău se datorează și lor. Cu toții suntem invitați să mulțumim Domnului, Sfântului Iosif și Sfintei Fecioare pentru darul minunat pe care ni l-au făcut. Mulțumim și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei dorințe a multor credincioși și din zona Bacăului. Domnul să-i răsplătească!

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 615.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat