Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Participare Kolping la a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor

Cu multă bucurie și onoare, am participat împreună cu familia mea în perioada 22-26 iunie 2022, la Roma, la a X-a Întâlnire Mondială A Familiilor. Am reprezentat familiile din Kolping Internațional și sunt recunoscător pentru această oportunitate.

Peste 2000 de delegați din 120 de țări am fost prezenți la programul propus pentru această întâlnire. Un program destul de încărcat din care pot menționa: Festivalul familiilor și salutul din partea Papei Francisc, conferințe pe teme de familie, adorație la Sfântul Sacrament, mărturii ale familiilor, ale lucrătorilor sociali, ale profesorilor din domeniul universitar, iar în ultima seară participarea împreună cu alte mii de persoane la o Sfântă Liturghie celebrată în prezența Papei Francisc.

Au fost momente de adevărată înălțare spirituală și încurajare sinceră pentru familiile prezente în Piața "Sfântul Petru", dar și pentru toți cei prezenți prin intermediul rețelelor sociale.

Un moment unic pentru familii a fost prezența lângă altar, aproape de Papa Francisc, la celebrarea Sfintei Liturghii din Piața "Sfântul Petru".

"We believe in love" (Credem în iubire), imnul întâlnirii, a răsunat și în sala "Paul al VI-lea", dar și Bazilica "Sfântul Petru" ca o încurajare, ca o speranță, ca o rugăciune pentru toate familiile din lumea întreagă și în mod deosebit pentru familiile care suferă din cauza războiului din Ucraina.

Cu toții am fost invitați la un adevărat maraton de conferințe, momente de rugăciune, prezentări care au avut ca protagoniști principali familiile, situația familiei în realitatea actuală, provocările și oportunitățile concrete pentru familia de mâine.

În mesajul de la rugăciunea "Angelus", Sanctitatea Sa a dat un impuls de încurajare, a îndemnat familiile să fie curajoase în mărturisirea valorilor familiei, valorilor creștine, implicarea în activități sociale în sprijinul familiilor, participarea familiei la dezvoltarea comunității și a Bisericii.

A fost o onoare să reprezint familiile Kolping din întreaga lume la această întâlnire și mulțumesc din suflet Kolping Internațional pentru invitație, încredere și pentru aceste momente unice.

"Biserica este cu voi, ba chiar, Biserica este în voi! De fapt, Biserica s-a născut dintr-o Familie, cea din Nazaret, și este făcută îndeosebi din familii. Fie ca Domnul să vă ajute în fiecare zi să rămâneți în unitate, în pace, în bucurie, precum și în perseverență în momentele dificile, acea perseverență fidelă care ne face să trăim mai bine și arată tuturor că Dumnezeu este iubire și comuniune de viață", spunea Papa Francisc.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-26 iunie: Roma: Participare Kolping la a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor


 

lecturi: 73.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat