Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: Administrarea Mirului

În ziua de sâmbătă, 18 iunie 2022, PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, a administrat sacramentul Mirului în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Buhonca, com. Doljești, jud. Neamț, unui număr de 30 de adolescenți și tineri.

Cei 30 de candidații la Mir, împreună cu părinții și nașii alături de rude și de întreaga comunitate, l-au întâmpinat pe episcopul Iosif Păuleț cu pâine și sare, la prima vizită oficială, în calitate de episcop, în Parohia Buhonca și l-au rugat ca la Liturghia de la ora 11.00 să-l implore pe Duhul Sfânt să coboare cu darurile sale asupra lor și asupra întregii comunități.

Sfânta Liturghie a fost celebrată la grota Sfintei Fecioare Maria din curtea bisericii, cu participarea a 13 preoți și a mai multor credincioși din comunitate și din împrejurimi.

După cuvântul de învățătură, prin care Preasfințitul Iosif i-a îndemnat pe candidați să fie soldați ai lui Cristos indiferent în ce loc se vor afla peste ani, a urmat ritualul propriu-zis al administrării sacramentului Mirului, în cadrul căruia tinerii și-au reînnoit făgăduințele de la Botez, apoi Preasfințitul Iosif împreună cu preoții din altar au rostit rugăciunea de implorare a Duhului Sfânt, după care fiecare candidat s-a apropiat de altar unde Preasfințitul Iosif a împărțit fiecăruia ungerea sfântă.

La sfârșitul Sfintei Liturghii solemne, unul dintre candidați, în numele tuturor celorlalți, a prezentat mulțumiri lui Dumnezeu pentru marele dar pe care l-au primit la această sfântă celebrare.

De asemenea, tinerii au mulțumit Preasfințitului Iosif pentru îndemnurile frumoase și mai ales practice pe care le-au primit cu această ocazie.

Mulțumiri au primit și Mons. Paul Butnaru, părintele Sebastian Bilboc, decan de Roman, și ceilalți preoți din jurul altarului pentru prezență.

Nu în ultimul rând au primit calde mulțumiri părintele paroh Petrică-Iosif Butnariu, cât și pr. Cezar Chelaru-Dămoc pentru munca depusă ca această sărbătoare să fie cât mai reușită.

Îi mulțumim Domnului pentru toate darurile cu care ne-a copleșit în aceste zile de har. Domnul să ne binecuvânteze și pe mai departe și să ne dea cele necesare pentru ca să ajungem și noi acolo unde este el.

Carina Chichiriță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iunie: Buhonca: Administrarea Mirului


 

lecturi: 215.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat