Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cireșoaia: Administrarea Mirului

Duminică, 19 iunie 2022, PS Petru Sescu, episcop auxiliar, a administrat Mirul la 85 de candidați din Parohia Cireșoaia.

E duminică; dar nu o duminică oarecare. În comunitatea catolică din localitatea Cireșoaia, Slănic Moldova, are loc celebrarea Sfântului Mir.

Soarele arde cu putere, anunțând o zi frumoasă. Zeci de copii, 85 la număr, îmbrăcați în straie de sărbătoare, cu inimile cuprinse de emoție, se îndreaptă către biserica din localitate alături de părinți, de nași și de prieteni. În inima lor pură, cu privirile inocente, Duhul Sfânt invocat cu două săptămâni înainte la Rusalii își va face loc și în acest fel vor primi un nou sacrament important în viața lor, sacramentul Sfântului Mir!

După o îndelungă pregătire, alături de părintele paroh Marian Dascălu, părintele vicar Marius Adam și de alți îndrumători care și-au dedicat din timpul lor și ne-au fost alături pentru formarea noastră ca tineri ai comunității, a sosit "ziua cea mare"! Toata lumea cuprinsă de emoție, flori, lumânări aprinse, bătrâni și tineri așteaptă sosirea episcopului.

În sfârșit, "apare"!

Întâmpinat cu pâine, sare, căldură și multa emoție în suflete, Preasfințitul Petru Sescu ne adresează salutul de bun găsit cu o privire caldă și duioasă. După o predică pe care o vom purta în suflete de-a lungul vieții, primim în cele din urmă "pecetea Darului Duhului Sfânt".

Sub privirile atente ale nașilor, părinților, îndrumătorilor și ale celorlalți participanți la sărbătoare, facem emoționați încă un pas înainte în viața de credință, primind puterea Sfântului Duh pentru a mărturisi cu tărie credința creștinească și a deveni creștini responsabili.

Aceasta este ceea ce am trăit duminică, o experiență de neuitat pe care aș dori să o împărtășesc tuturor. La fel vă doresc să simțiți toți, iar Duhul Sfânt să vă umple inimile de bucurie!

Adelina Solomon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 iunie: Cireșoaia: Administrarea Mirului


 

lecturi: 144.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat