Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Festivalul Luminii la Centrul "Leonardo Murialdo"

Sunt oamenii secolului al XXI-lea superficiali? Cu siguranță nu. Putem fi siguri de acest lucru cu atât mai mult cu cât sute de persoane au venit sâmbătă, 11 iunie 2022, în curtea Centrului "Leonardo Murialdo" în cadrul Festivalului Luminii pentru a descoperi bucuria lucrurilor mărunte. 90 de voluntari s-au pregătit timp de două luni pentru un eveniment care se află la cea de-a doua ediție, prima fiind organizată în anul 2019. Festivalul este un eveniment cunoscut întregii țări fiind pregătit de către cercetași la nivel național, nu numai la nivel local.

Cadrul simbolic a fost inspirat din Cronicile din Narnia, scrise de C.S. Lewis. De ce Narnia? Pentru că are în centru un tărâm al poveștilor care fascinează prin curaj și aventură, atribute specifice cercetașilor, și pentru că ne aduce aminte de magia copilăriei inundată de pace și de zâmbet.

Invitații, care nu au întârziat să apară, au putut alege să-și petreacă timpul fie în cadrul atelierelor destinate oricărei vârste: de la pictură pe față și modelaj de baloane până la yoga sau fotbal în mărime naturală, fie într-o atmosferă energică datorată trupelor "Cei 4 musafiri" și "Flamma" care au cântat live. Totodată, momentul mult așteptat a fost un spectacol de jonglerii cu foc susținut de "Clovnii Don Bosco". De asemenea, unul dintre sponsorii festivalului "Vinoteca Românească" și-a dorit să creeze un moment unic și a organizat o degustare de vin.

Printre atracțiile festivalului s-au numărat și vata de zahăr și înghețata la căruță care ne amintesc mereu de copilărie și de bucuriile simple din viața noastră. Sunt acele lucruri mărunte a căror semnificație nu ne este întotdeauna clară, dar care ne aduc mereu zâmbet pe buze.

Dar să nu uităm ceea ce ne-a adus pe toți împreună. Laitmotivul evenimentului a fost lumina, un simbol al păcii și al speranței. Cinci mii de gulguțe au adus lumină nu numai în curtea centrului, ci mai ales în sufletele noastre datorită gândurilor înaintate lui Dumnezeu. Ne-am unit cu toții în intenția de a aduce pacea pe pământ în cadrul momentului de rugăciune, care a încheiat seara. I-am mulțumit Tatălui pentru darul de a putea fi reuniți.

Prof. Alexandra Butnaru
lider la Cercetașii "Murialdo Into The Wild"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 iunie: Roman: Festivalul Luminii la Centrul "Leonardo Murialdo"

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Roman: Prima ediție a Festivalului Luminii


 

lecturi: 54.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat