Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Exerciții spirituale pentru terțiarii franciscani

Între 9 și 11 iunie 2022, terțiarii franciscani, din fraternitățile Moldova-Muntenia din cadrul Ordinului Franciscan Secular, au participat la exercițiile spirituale desfășurate sub tematica "Rugăciunea «Tatăl nostru»", sub îndrumarea pr. Cristian Blăjuț, OFMConv., asistentul spiritual național, la casa ecumenică din Onești.

În meditațiile prezentate, părintele Cristian ne-a ajutat să înțelegem, încetul cu încetul, sensul rugăciunii, modul cum trebuie să ne rugăm, dacă vrem să înaintăm pe calea desăvârșirii creștinești. Rugăciunea "Tatăl nostru" a fost lăsată de Isus Cristos, apărătorul și mijlocitorul nostru, și a cuprins în rugăciunea de față tot ceea ce avem nevoie pentru mântuirea noastră. Rugăciunea este singura cale de a ne apropia de Dumnezeu, iar când ne rugăm trebuie să cerem lucruri bune, cu credință, fără ezitare, să avem încredere că le vom primi. Să ne străduim, să vrem să ne rugăm lui Dumnezeu, să trăim rugăciunea, să conștientizăm ceea ce spunem, să-l lăudăm pe Dumnezeu din toată inima (nu cu buzele). Înainte de rugăciune să ne îndreptăm mintea spre cer, să ne pregătim să ne străduim, să începem... Dumnezeu ne așteaptă în cer, ne-a creat pentru viața veșnică.

Plini de recunoștință față de Dumnezeu care ne-a inspirat cu harul său, mulțumim părintelui Cristian Blăjuț pentru că ne-a fost ghid și prieten în aceste zile de pace și har, cu dorința de a reveni și altă dată, dar și cu hotărârea de a rămâne mereu căutători de Dumnezeu, să stăm mai mult în compania lui Isus care ne ascultă, să-i vorbim despre noi, despre misiunea, carisma noastră și să ne lăsăm transformați de el, să fim una cu el, chiar aici de pe pământ.

Exercițiile spirituale s-au încheiat sâmbătă cu un moment de adorație euharistică, Sfânta Liturghie și cu masa de prânz, apoi ne-am întors acasă având fiecare în suflet pace și bucurie.

Laudă și mulțumire să-i fie lui Dumnezeu în veci!

Pace și bine!

Sr. Ana Biro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-11 iunie: Onești: Exerciții spirituale pentru terțiarii franciscani


 

lecturi: 84.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat