Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Administrarea Mirului

Duminică, 12 iunie 2022, comunitatea parohială din Luizi-Călugăra s-a unit în bucurie împreună cu cei 146 de candidați însoțiți de nași, care, după multă pregătire spirituală, în cadrul Liturghiei de la ora 10:30, prezidată de PS Iosif Păuleț, au primit taina sfântului Mir.

În dimineața ploioasă a duminicii Sfintei Treimi, emoțiile i-au inundat pe candidații ce l-au primit în sânul comunității pe PS Păuleț cu pâine și sare înaintea Sfintei liturghii în care Duhul Sfânt a coborât asupra lor.

Ritualul a început cu procesiunea candidaților, îmbrăcați elegant, purtând eșarfe roșii, spre biserică. Alături de ei au fost prezenți preoții comunității și animatorii care au contribuit la buna desfășurare a Liturghiei.

Predica Preasfințitului a accentuat rolul Sfintei Treimi și importanța Duhului Sfânt în viețile noastre. Întrebările adresate în cadrul predicii au evidențiat pregătirea temeinică și dorința sinceră a candidaților de a-l primi pe Duhul Sfânt.

După ce și-au mărturisit credința, s-au îndreptat hotărâți, alături de nași, spre momentul cel mai așteptat și emoționant al zilei. PS Păuleț și pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, au uns frunțile candidaților cu sfânta crismă. Astfel, aceștia l-au primit în inimile lor pe Duhul Sfânt, cu toate darurile sale.

"În momentul în care am fost uns cu mir, am avut un sentiment de fericire deoarece am știut că mi-au fost oferite harurile necesare pentru a-l putea mărturisi pe Cristos", a mărturisit Emanuele, un candidat cuprins de fericire. De asemenea, Francesca ne-a confesat că "în timp ce mergeam spre episcop, cu nașa în spatele meu, mă gândeam că Duhul Sfânt îmi va lumina viața. În momentul în care nașa mi-a pus mâna pe umărul drept și l-am primit pe Duhul Sfânt, am simțit un fior de fericire".

La sfârșitul Liturghiei a fost momentul mulțumirilor. Un reprezentant al candidaților i-a mulțumit episcopului pentru cuvintele înțelepte, preoților din comunitate pentru pregătirea spirituală a acestui moment, animatorilor care au contribuit semnificativ la buna desfășurare a liturghiei, tuturor persoanelor care s-au implicat în procesul de pregătire și nu în ultimul rând nașilor și familiilor ce sunt exemplul lor zilnic.

După terminarea Liturghiei ziua s-a luminat, în toate sensurile.

Sperăm ca această zi să ne îndrume pe toți mai aproape de idealurile creștine, de iubire și respect, de ajutor și compasiune. Le dorim candidaților tot binele din lume, iar Dumnezeu să-i ocrotească și să-i ajute în tot ceea ce își propun!

Francesca și Mariana Horvat

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 iunie: Luizi-Călugăra: Administrarea Mirului. Foto: Valentin Ferenț


 

lecturi: 119.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat