Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

La cererea medicilor papa amână călătoria în Africa

Papa Francisc se vede constrâns să amâne la o dată care trebuie definită apropiata călătorie în Africa, unde în prima săptămână din iulie trebuia să meargă în Republica Democratică din Congo și în Sudanul de Sud. A anunțat asta în această dimineață [10 iunie 2022] directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

"Primind cererea medicilor - a declarat el - și pentru a nu zădărnici rezultatele terapiilor la genunchi care sunt încă în desfășurare, Sfântul Părinte cu regret se vede constrâns să amâne călătoria apostolică în Republica Democratică din Congo și în Sudanul de Sud prevăzută de la 2 la 7 iulie 2022, la o nouă dată care trebuie definită".

Pelerinajul în Africa prevedea două etape în Congo, în capitala Kinshasa și în orașul Goma, și una în Sudanul de Sud, în capitala Juba.

"A amâna nu înseamnă a anula", a precizat după aceea tot Bruni, vorbind cu jurnaliștii. Există rezultate de la fizioterapie, a adăugat el, dar medicii l-au sfătuit pe papa să nu prejudicieze totul: de fapt, un efort excesiv ar putea să ducă situația înapoi făcând să se piardă îmbunătățirea obținută.

Într-o declarație, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby - care ar fi împărtășit cu papa și cu moderatorul Adunării Generale a Bisericii din Scoția, Iain Greenshields, etapa în Sudanul de Sud pentru "Pelerinajul Ecumenic de Pace", spune că se roagă pentru "iubitul frate papa Francisc". "Împărtășesc regretul său pentru amânarea vizitei noastre în Sudanul de Sud", afirmă Welby, "continui să mă rog pentru poporul din Sudanul de Sud, pentru provocările sale și pentru speranțele sale de pace și aștept să pot face această vizită istorică într-un alt moment".

(După Vatican News, 10 iunie 2022)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 140.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat