Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: Solidaritatea ca responsabilitate creștină. Al 13-lea transport umanitar în Ucraina

Vineri, 10 iunie 2022, echipa Kolping a avut bucuria de a înfăptui al treisprezecelea transport umanitar pentru ajutorarea fraților noștri din Ucraina care trec printr-o situație de război trăind efectele urâte și nedrepte ale acestuia, neștiind cât va dura această situație.

De această dată am avut alături o întreagă echipă condusă de Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, care a onorat cu bucurie invitația de a însoți transportul umanitar, de a cunoaște realitatea din Ucraina și de a oferi o binecuvântare și o încurajare tuturor celor care trăiesc realitatea pericolului zi de zi. Echipei de la Kolping i s-a alăturat cu tot sufletul și șoferia sora Carmen din partea comunității Surorilor "Sfânta Maria Magdalena", pr. Petrișor Vasile, cancelar episcopal, pr. Florin Sescu împreună cu voluntari din Centrul Misionar Diecezan și pr. Petrică Țurcanu cu voluntari de la Fundația "Leonardo Murialdo", iar din partea ERCIS Media a fost Edi Lucaci.

Înainte de plecarea spre Ucraina, tot grupul a participat la o Sfântă Liturghie în capela Casei "Gaudium et Spes" din Traian primind binecuvântarea din partea episcopului nostru, rugându-ne împreună pentru pace, pentru toți oamenii care suferă și pentru toți cei care susțin aceste transporturi umanitare.

Bineînțeles că la fiecare transport trecem pe sub furcile caudine ale funcționariatului de la graniță, dar ne-am obișnuit cu acest exercițiu de răbdare. Motivația de a ajunge în Ucraina și de a ajuta este mai puternică decât stângăciile guvernamentale române și ucrainene.

Plină de emoție și recunoștință a fost întâlnirea cu Vasyl Savka, coordonatorul Kolping Ucraina, și cu voluntarii care ajută mereu la descărcatul și distribuirea ajutoarelor, dar în special cu voluntarii de la cantina socială și atelierele de lucru amenajate într-o școală din localitate.

Un alt moment emoționant a fost rugăciunea împreună cu voluntarii și binecuvântarea din partea Preasfințitului Iosif Păuleț pentru toți cei care plini de speranță ajută zi de zi.

Încă de la începutul războiului, din luna februarie, rețeaua Kolping a reacționat imediat printr-o mobilizare exemplară și concretă venind în sprijinul populației, voluntarilor și soldaților din Ucraina. La Oituz sunt depozitate lucrurile primite sau comandate și în fiecare săptămână organizăm câte un transport format din 3-4 microbuze cumulând 4-5 tone de alimente, medicamente, haine, hrană pentru bebeluși, bocanci, truse medicale, multe conserve.

Kolping Ucraina organizează transporturi mai departe zonelor în care oamenii au nevoie de ajutor și soldaților din prima linie a frontului.

Mulțumim donatorilor pentru tot sprijinul lor la fiecare transport, îi purtăm în rugăciunile noastre și le transmitem toată recunoștința și din partea oamenilor din Ucraina.

Solidaritatea este o responsabilitate a creștinului, de aceea mergem mai departe și vom duce din nou și din nou lucruri importante spre Ucraina.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 iunie: Kolping: Solidaritatea ca responsabilitate creștină. Al 13-lea transport umanitar în Ucraina


 

lecturi: 57.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat