Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjudeni: Administrarea sacramentului Mirului în Parohia "Coborârea Sfântului Duh"

Luni, 6 iunie 2022, în a doua zi de hram, întreaga comunitate din Adjudeni a trăit o zi de mare sărbătoare alături de cei 180 de adolescenți și tineri care l-au primit pe Duhul Sfânt prin sacramentul Mirului.

Cu multă bucurie și emoție, cei 180 de adolescenți și tineri alături de părinții și nașii lor, împreună cu întreaga comunitate i-au întâmpinat pe păstorii diecezei noastre: PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, PS Petru Sescu, episcop auxiliar, și pe PS Petru Gherghel, episcop emerit.

Așa cum a precizat și pr. Toma Encuță, paroh al comunității din Adjudeni, la începutul Sfintei Liturghii, cei 180 de adolescenți și tineri "după ce s-au pregătit cu hărnicie la Școala lui Isus și s-au străduit să intre cât mai profund în sfera misterioasă a divinului, acum sunt pregătiți să primească Sfânta Taină a Mirului".

Lecturile proclamate în cadrul Sfintei Liturghii au fost aprofundate și explicate de către Preasfințitul Iosif Păuleț, care ne-a amintit tuturor, dar într-un mod deosebit candidaților la sacramentul Mirului, că suntem "vase de mare preț, iar Duhul Sfânt cu cele șapte daruri ale sale ne ajută să fim adevărați martori ai lui Cristos în timpurile actuale asemenea apostolilor și martirilor care n-au pregetat să-și dea viața pentru Cristos".

După cuvântul de învățătură a urmat reînnoirea solemnă a făgăduințelor de la Botez, pe care candidații au făcut-o cu lumânări aprinse în mâini. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt a urmat administrarea sacramentului Mirului.

"Primește pecetea darurilor Duhului Sfânt", au fost cuvintele pronunțate de episcopi în timp ce ungeau cu sfânta crismă fruntea fiecărui candidat. Un gest care confirmă în noi harul primit la Botez și ne întărește în mărturisirea credinței noastre creștine.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, doi adolescenți proaspăt miruiți au ținut să le mulțumească episcopilor, preoților, tuturor celor care i-au însoțit pe parcursul drumului de pregătire pentru primirea Sfântului Mir, tinerilor și întregii comunități pentru frumoasa sărbătoare pe care au trăit-o.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea finală, urmată de procesiunea și fotografiile cu cei proaspăt miruiți.

Mulțumim lui Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria pentru toate harurile primite! Duhul Sfânt, în cinstea căruia este închinată măreața biserică din Adjudeni, să ne lumineze și să ne ajute să fim credincioși buni și misionari ai iubirii, credinței și speranței divine în lumea de astăzi încercată de atâtea necazuri!

Pr. Simon Lucian, jr.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 iunie: Adjudeni: Administrarea sacramentului Mirului în Parohia "Coborârea Sfântului Duh"


 

lecturi: 116.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat