Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Iosif Păuleț: Mesaj cu ocazia Sărbătorii Copiilor 2022

Dragi copii,

În mod tradițional, luna iunie este dedicată Preasfintei Inimi a lui Isus. Însă, în fiecare an, la începutul primei luni de vară, ne îndreptăm gândul spre voi, deoarece voi aveți un loc special în inima lui Isus. Mă alătur părinților și tuturor celor care se ocupă de creșterea și educația voastră pentru a vă transmite prețuirea și dragostea mea, precum și dorința ca voi să creșteți frumos, să fiți feriți de orice rău și să vă puteți bucura de un viitor fericit! Totodată, vă mulțumesc pentru tot ceea ce ne transmiteți și pentru ceea ce faceți ca lumea în care trăim să fie mai frumoasă! Vă mulțumesc pentru seninătatea, bucuria, entuziasmul, gingășia, încrederea și dorința voastră de a învăța! Să prețuiți mereu toate aceste daruri primite de la Dumnezeu, care înnobilează inima voastră și dau culoare lumii în care trăim!

"Aleargă la Isus!"

Împreună cu voi îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne oferă un mare dar: să ne întâlnim cu toții la Șcheia pentru Sărbătoarea Copiilor. Dacă în anii trecuți nu a fost posibil acest lucru, iată, anul acesta vom fi împreună în jurul lui Isus!

Tema pentru Sărbătoarea Copiilor de anul acesta, pe care au ales-o cei care se ocupă cu atâta dragoste de voi, vă îndeamnă atât de clar: "Aleargă la Isus!". Imnul întâlnirii spune atât de frumos:

"E prietenul nostru, e mereu cu noi,
Este fratele nostru, noi suntem ai săi,
Ne ține de mână, ne-nvață la bine
Haide la el, te așteaptă și pe tine!"

Sfânta Evanghelie ne spune că mulți alergau la Isus pentru a asculta cuvântul său și pentru a găsi ajutor și alinare: "Când au coborât din barcă, recunoscându-l îndată, unii au alergat în toată regiunea aceea și au început să-i aducă pe tărgi pe cei bolnavi oriunde auzeau că se află el" (Mc 6,54-55). Însăși Fecioara Maria ne dă exemplu în privința acesta. Atunci când a aflat că a devenit mama Fiului lui Dumnezeu "Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă" (Lc 1,39) la verișoara ei, Elisabeta, pentru a se bucura împreună de darurile minunate ale lui Dumnezeu.

Să alergați la Isus în orice moment din viața voastră! Alergați la el pentru a-i mulțumi, pentru a-l preamări, pentru a-l lăuda! Alergați la el pentru a-i cere să vă ferească de orice rău și să vă întărească în momentele mai grele! Alergați la el pentru a implora pacea pentru lumea întreagă! Alergați la el pentru a vă ruga pentru părinții, educatorii și binefăcătorii voștri! Să alergați la Isus acum, când sunteți copii, pentru ca, mai apoi, când veți crește, să nu vă îndepărtați niciodată de el!

Iubiți copii,

Sper ca participarea la Sărbătoarea Copiilor de la Șcheia să vă umple de bucurie și să vă apropie mai mult de Isus Cristos, cel mai bun prieten al vostru! Vă îndemn să vă rugați pentru toate persoanele generoase care se îngrijesc să vă ofere o zi de neuitat, în data de 4 iunie, dar, bineînțeles, să nu uitați să vă rugați neîncetat pentru părinții voștri și pentru toți aceia care vă ocrotesc și vă educă! Îndrăznesc să vă îndemn să vă rugați și pentru Papa Francisc, care în urmă cu trei îi binecuvânta pe copii chiar la Iași.

Duhul Sfânt, pe care îl vom sărbători în ziua de Rusalii, să reverse asupra voastră toate darurile sale pentru ca voi să vă trăiți prietenia cu Isus mereu cu bucurie!

Noi, cei mari, dorim să învățăm de la voi și să alergăm la Isus în momentele de bucurie, în situațiile de încercare și, mai ales, atunci când suntem chemați să luăm decizii importante. Cât de mult s-ar schimba în bine lumea în care trăim dacă toți am alerga la Isus!

Sfânta Fecioară Maria, care mereu s-a îndreptat spre fiul ei, Isus, să vă ocrotească și să reverse în inima voastră frumusețea sa! Sfântul Iosif, care a avut mereu grijă de Isus, să vă călăuzească pașii pe cale binelui!

Vă îmbrățișez și vă binecuvântez din toată inima!

Iași, 1 iunie 2022

Al vostru,

✠ Iosif Păuleț
episcop de Iași

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Sărbătoarea Copiilor 2022: informații

Sărbătoarea Copiilor: Donează bucurie!

Sărbătoarea Copiilor 2022 va fi la Șcheia!

"Sărbătoarea Copiilor" pe site-ul Oficiului pentru Pastorația Tinerilor: tinericonectati.ro


 

lecturi: 457.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat