Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Două surori au spus da-ul lor definitiv în Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"

Marți, 31 mai 2022, sărbătoarea Vizitei Sfintei Fecioare Maria la verișoara sa, Elisabeta, în cadrul unei Sfinte Liturghii pontificale din Biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, două surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au făcut profesiunea perpetuă. La Sfânta Liturghie de la ora 11.00, prezidată de PS Iosif Păuleț, cu participarea a circa 25 de preoți, a fost prezentă și sr. Regina Horvat, superioara institutului.

"Cerem să-l urmăm pe Cristos ca Mirele nostru în Institutul diecezan «Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot» și să înaintăm în propunerea noastră până la moarte", așa au răspuns cele două surori, Angela Ilieș (Luizi-Călugăra) și Veronica Dogaru (Galbeni), care s-au angajat pe viață în urmarea lui Isus cel curat, ascultător și sărac.

În biserică erau cei dragi: părinți, rude, frați, prieteni, un număr mare de surori din același institut și din alte institute de viață consacrată. S-a mers în procesiune în biserică. După Evanghelie, superioara institutului le-a strigat pe nume și le-a invitat să se apropie de altar. S-a cântat Litania tuturor sfinților și candidatele au reînnoit propunerea de a trăi în curăție, ascultare și sărăcie cu dorința de a-l urma pe Isus, asemenea Sfintei Fecioare Maria, prima slujitoare.

La predică, pr. Vasile Petrișor a prezentat-o pe Sfânta Fecioară ca model al surorilor care trebuie să se dăruiască în slujire. A scos în evidență întâlnirea dintre cele două femei, Maria și Elisabeta. "Ambele simt dorința de a împărtăși bucuria lor. În această sărbătoare nu este numai întâlnirea dintre cele două mame, ci și întâlnirea dintre cei doi copii: Vechiul Testament - Ioan Botezătorul și Noul Testament - Isus". Concluzionând, pr. Vasile a accentuat întâlnirea dintre noi, oamenii; întâlnirea verticală - Dumnezeu și cea orizontală - aproapele nostru. A propus trei întâlniri pentru cele două surori în sărbătoare: întâlnirea cu Dumnezeu, cu surorile și cu Biserica.

Surorile au depus voturile cu lumânarea aprinsă și au primit inelul, semn al dăruirii lor lui Cristos, mirele pe care l-au ales; au fost invitate să poarte inelul cu fidelitate "ca să ajungă la nunta veșnică din ceruri". La final s-a făcut o fotografie cu toți participanții la Liturghie și sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească.

Sr. Lenuța Băcăoanu, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 mai: Bacău: Două surori au spus da-ul lor definitiv în Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"


 

lecturi: 2216.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat