Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Premieră națională la Liceul Franciscan de Înălțarea Domnului și Ziua Mondială a Educației Catolice

Joi, 26 mai 2022, de sărbătoarea Înălțării Domnului, dar și Ziua Mondială a Educației Catolice, la Liceul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman a avut loc în premieră națională piesa de teatru "Fericita Veronica Antal", scrisă de pr. Iosif Eduard Cadar, OFMConv., și reprezentată în mod excepțional de elevii liceului.

Sensibilitatea elevilor implicați, pasiunea cu care și-a jucat fiecare rolul, mesajul transmis, toate acestea au făcut ca pe chipurile spectatorilor prezenți să apară și zâmbete și lacrimi de emoții profunde: de admirație, uimire, bucurie și nostalgie după urmarea lui Cristos.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că a creat-o pe Fericita Veronica Antal. Îi mulțumim și pentru că i-a creat pe copiii minunați care au interpretat în mod excepțional această piesă de teatru. Cu suflet gratuit și generos, prin harul lui Dumnezeu și munca lor asiduă din ultimele luni, au trăit în mod frumos și luminos rolurile asumate: de la îngerul păzitor care a stat fidel aproape o oră în genunchi fără oprire, la fetele "năstrușnice" sau credincioase ale satului, de la părinții, bunicii Veronicăi la "bârfitoarele" și băieței "golănași" din sat, de la "părintele paroh" sau "măicuța" din satul vecin, la tinerii ce o curtau pe Veronica și ajungând la Veronica însăși, interpretată sufletește și jucată excepțional de eleva clasei a IX-a B, Denisa Palaghia, și, dincolo de aceștia, ajungând la vocea tainică a lui Isus sau rânjetul viclean al celui rău și mai ales simțind căldura și blândețea vocii povestitoarei, a elevei clasei a X-a B, Daria Antoche. Piesa a devenit un real mesaj pentru inimile celor prezenți, dar și pentru tinerii zilelor noastre, căci ni se amintește tuturor de dragostea lui Dumnezeu, de pasiunea și frumusețea harului de a-l urma, dar și de sacrificiul inerent ce însoțește și confirmă alegerea unei asemenea iubiri.

Felicitându-i pentru acest dar, mulțumindu-i autorului acestei piese pentru că a transmis harul primit și celor din jur, prețuind munca profesorilor implicați în pregătirea elevilor, învățăm cu simplitate să rămânem deschiși lucrării lui Dumnezeu în viața fiecăruia dintre noi.

Cu pace și bine!

Pr. Bogdan Emilian Balașcă, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 mai: Roman: Premieră națională la Liceul Franciscan de Înălțarea Domnului și Ziua Mondială a Educației Catolice


 

lecturi: 883.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat