Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova (Italia): Hramul comunității catolice române

Duminică, 22 mai 2022, credincioșii catolici români din Dieceza de Padova au celebrat sărbătoarea hramului în cinstea Sfintei Fecioare Maria, Maica și Regina unității, în cadrul Liturghiei solemne celebrate la ora 11.00, în Biserica "San Lazzaro" din Padova.

Sub semnul unității și al fraternității, credincioșii s-au adunat la biserică pentru Liturghia solemnă a hramului, mulți dintre ei purtând haine populare tradiționale.

Celebrantul principal a fost pr. dr. Isidor Iacovici, coordonator național pentru pastorația românilor catolici de rit latin în Italia, paroh al comunităților "San Vitale" și "Santa Maria, Causa Nostrae Laetitiae" din Roma, precum și membru în Consiliul Prezbiteral al Diecezei de Roma. De reamintit faptul că pr. Isidor Iacovici a fost postulator al cauzei de beatificare și canonizare a episcopului Anton Durcovici și este autorul a două cărți: Înaltul profil spiritual al episcopului martir Anton Durcovici (2014) și Episcopul Anton Durcovici (1888-1951), martor al lui Cristos. Mărturia până la martiriu în timpul comunismului din România (2018). Nu în ultimul rând, pr. Isidor este cunoscut și prin numeroasele albume muzicale dedicate strângerii de fonduri pentru susținerea activităților misionare.

La Liturghia hramului au concelebrat: pr. Emanuel Imbrea, responsabil al comunității catolice române, și pr. Renzo Zecchin, parohul comunității italiene de la "San Lazzaro", căruia îi suntem recunoscători și pe această cale pentru deschiderea pe care o manifestă necontenit față de comunitatea noastră.

La începutul celebrării euharistice, pr. Isidor Iacovici a transmis comunității române un salut special din partea Sfântului Părinte, papa Francisc, precum și din partea episcopilor din țară: ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit al Arhidiecezei de București, PS Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, și PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

În cuvântul său de învățătură din cadrul Liturghiei, pr. Isidor le-a reamintit credincioșilor faptul că sfânta Fecioară Maria este pentru toți un model de umilință și de ascultare desăvârșită față de voința lui Dumnezeu. Maria este mama noastră cerească și, de aceea, rămâne mereu mijlocitoare la Fiul ei, Isus, pentru a ne obține harul unității și al unei credințe statornice, lăsând în urmă trecutul și privind cu speranță spre viitor. Pentru aceasta, este necesar să ne reamintim mereu cuvintele Mântuitorului: "Cine îl primește pe cel pe care îl voi trimite, pe mine mă primește, iar cine mă primește pe mine, îl primește pe acela care m-a trimis" (In 13,20).

Celebrarea s-a încheiat cu un gând de recunoștință și de mulțumire adusă celor care, într-o formă sau alta, s-au implicat în mod activ la buna organizare și desfășurare a hramului, precum și tuturor celor prezenți la acest moment de sărbătoare.

Au urmat câteva fotografii de grup pentru a imprima și mai bine în memoria noastră sărbătoarea hramului din acest an, precum și o masă fraternă, plină cu bucate tradiționale românești.

Pr. Emanuel Imbrea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 mai: Padova (Italia): Hramul comunității catolice române


 

lecturi: 1062.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat